donderdag, maart 25, 2010

Verkiezingen Tweede Kamer 09 juni 2010 Wir haben es nicht gewusst

Mijneer Simonis heeft een probleem.
De generatie bisschop plus ná hem nog veel meer!
En ik wil na al die discussies van de afgelopen weken wel eens weten waarom die ouders van die jongetjes op die klein seminaries en kostscholen hun zonen lieten aanranden en verkrachten.

De hypocrisie in vrijwel al die discussies komt mij meer dan mijn strot uit!

Kwaliteit gesloten jeugdzorg De Sprint volstrekt ontoereikend

De Inspectie jeugdzorg heeft haar rapport over de gesloten jeugdzorg bij De Sprint aangeboden aan de minister voor Jeugd en Gezin. Op grond van haar bevindingen beveelt de inspectie de minister aan om op korte termijn maatregelen te nemen om de uitvoeringspraktijk bij De Sprint te doen beëindigen.

17 maart 2010

De Inspectie jeugdzorg doet de komende jaren stapsgewijs onderzoek naar de kwaliteit van de gesloten jeugdzorg. Het nieuwe zorgaanbod is nog in ontwikkeling, daarom richt de inspectie haar onderzoek stapsgewijs in. Het toezicht stap 1 (de entreetoets) betreft de rechtspositie van de jongeren. Een goede rechtspositie is in de gesloten jeugdzorg erg belangrijk, omdat het gaat om jongeren die tegen hun wil in hun vrijheden beperkt kunnen worden. In februari 2010 heeft de Inspectie jeugdzorg de Entreetoets uitgevoerd bij de gesloten jeugdzorginstelling De Sprint te Wezep.

Op grond van de resultaten van de toets concludeert de inspectie dat van de negentien indicatoren er bij De Sprint slechts drie operationeel zijn. Dat wil zeggen dat er slechts op drie punten adequaat beleid is dat ook in de praktijk naar behoren wordt uitgevoerd.
Het meest ernstig vindt de inspectie:

- Sommige maatregelen die door De Sprint worden toegepast zijn strijdig met de wet
- De duur van het groepsproces is buiten proportie en in strijd met de kindspecifieke aanpak
- Jongeren voeren wettelijke maatregelen uit en houden toezicht
- Vastpakken en vasthouden geschiedt in strijd met de wet
- Jongeren hebben geen rechtstreekse toegang tot de klachtenregeling

In het rapport doet de inspectie geen aanbevelingen aan De Sprint omdat
de inspectie geen mogelijkheden ziet voor aanbevelingen op onderdelen.

Dit komt omdat de geconstateerde tekortkomingen systematisch samenhangen met de uitvoeringspraktijk bij De Sprint. Derhalve beveelt de Inspectie jeugdzorg de minister van Jeugd en Gezin aan om op korte termijn maatregelen te nemen teneinde de uitvoeringspraktijk bij De Sprint te doen beëindigen.

Entreetoets De Sprint, Onderzoek naar de gesloten jeugdzorg bij De Sprint, onderdeel van de Hoenderloo Groep (pdf 196 Kb)

Geen opmerkingen: