zaterdag, maart 06, 2010

Het onwaarschijnlijke schorem

Mensen die seks hebben voor het huwelijk, die aan geboortebeperking doen (seks met condoom of pil, abortus), gescheiden en hertrouwd zijn, homo-, bi, of transseksueel zijn en dronkaards en druggebruikers verdienen de verdrinkingsdood, zo schrijft pastoor Mennen, adviseur van bisschop Hurkmans en docent canoniek recht aan het seminarie van Den Bosch in een brief aan zijn bidsom.

Een half jaar terug of zo waren er twee Amerikaanse journalisten, naam vergeten, die vertelden waarom zij ermee op moesten houden. Teveel smerigheid over die kerk en haar misbruik vereist een eigen vorm van zelfbescherming om er niet aan kapot te gaan; de vervuiling buiten je te houden.
Mijn noodzakelijke en vastbesloten antwoord op van Westerloo's Roosje werd onverwacht, ongewild en ongewenst een meer dan harde leerschool die ik ter voorbereiding op de verschrikkelijke confrontaties van het afgelopen jaar rond de Ierse onderzoeken, maar ook de kontakten, meer dan hard nodig had.
De waanzin van de verzuchting: dank U voor de Bijlmerramp waardoor het riool en haar kelders geen terra incognito meer hoefde te zijn. Slachtoffers in afhankelijk crimineel geweld zijn geen schattige nikkertjes met blote buikjes, maar overlevers. Net zo min als aan het schendend misbruik is er ook niets romantisch aan vastbeslotenheid noch worstelen met het terugvinden van je gestolen menswaardigheid.
Gecontinueerde criminaliteit en de onbegrijpelijkheid van de godverkrachter in de Godverkrachting.
Zónder de demping van het kindzijn.

En dan, temidden van dat drama van die gehoopte maar iedere dag meer verwenste uitbarsting en ondanks alles toch niet op voorbereidde kafkaiaanse dominodagen ook in Nederland, waarbij wanneer je niet heel goed uitkijkt ieder bericht weer een moker in je gezicht is, dit.

Onverantwoord en onwaarschijnlijke schoremgedrag uit die kerk en haar - het is niet eens haat.
Geritualiseerde onverschilligheid.

Minachting voor Leven.
Van een Ander.


The Millstone Project

Geen opmerkingen: