dinsdag, maart 09, 2010

Grapjes van de bisschopsconferentie en het sorry van de zakcalculator

- Gebleken is dat bij slachtoffers grote behoefte bestaat om gehoord te worden en zo erkenning te vinden. Dit is de eerste verantwoordelijkheid van de afzonderlijke bisdommen, ordes en congregaties. Het is wenselijk dat slachtoffers op korte termijn in contact worden gebracht met verantwoordelijken van respectievelijke orde, congregatie of bisdom.

- De man die nog geen 3 weken geleden bij de EO stralend beweerde dat we allemaal rustig konden gaan slapen in Nederland hadden we immers Hulp en Recht die het allemaal prachtig deed waardoor hij nog nooit een slachtoffer van misbruik had gesproken, de Heer Dr. G. de Korte bisschop van Groningen – Leeuwarden, is gevraagd om referent en woordvoerder te zijn om optimale medewerking aan het onderzoek te garanderen.

Zo'n excuus serieus nemen?
Dat is het sorry van de zakcalculator!

-Toegegeven, hij weet in ieder geval hoe je bezuinigen moet.
"Deetman zou later zijn beleid verdedigen met het argument dat '[d]e maatregelen van nadien (...) veel slechter [waren]".

Ok ok laat ze ook een keer hebben wraakzuchtig mogen lachen.


Voorstel zet de ex-Maastrichtse burgemeenster van Leers erbij!
Niet slechts een bekwaam in een democratie ontredderd teruggefloten bestuurder met verantwoordelijkheidsbesef én een wachtgeldregeling, vooral een vent die over het meer dan noodzakelijke ingredient humor beschikt maar ook de meest deskundige opmerking maakte die ik in Nederland ooit hoorde of las!
Hij beschikt bovendien over de gave van tussen neus en lippen door ongevraagd iets te laten vallen.
Zoals hij ruim een jaar terug in het NOS journaal demonstreerde mbt. de debatten: wat motten we met die pedo's in de stad.

Hij liet even vallen als middenstandzoon bij de fraters op kostschool te hebben gezeten en hoewel hij wist van het veelvuldig misbruik daar zelf nooit seksueel te zijn misbruikt.
Hij had daar een hele duidelijke verklaring voor: ik wist dat ik van mijn ouders zo'n broeder een trap in zijn kruis mocht geven wanneer dat nodig was!



Die (ervarings)deskundigheden zijn nu hard nodig.

Geen opmerkingen: