zondag, maart 21, 2010

Rouvoet: onderzoek rol Kinderbescherming

ANP op 20 maart '10, 21:18, bijgewerkt 21 maart '10, 10:40

DEN HAAG - Demissionair minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) wil dat de commissie-Deetman ook onderzoek doet naar de rol van de Kinderbescherming bij het seksueel misbruik in rooms-katholieke instellingen.

Dat liet hij zaterdag weten naar aanleiding van een uitzending van RTL Nieuws, dat elf meldingen zegt te hebben ontvangen van slachtoffers die in de jaren zestig door de Raad voor de Kinderbescherming in internaten werden geplaatst.

Rouvoet verwacht dat oud-minister Wim Deetman, die het seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk onderzoekt, alle feiten boven tafel zal krijgen. Voor aanvullend onderzoek ziet de minister nu geen aanleiding. Wel zal hij Deetman vragen of hij in staat en bereid is ook te kijken naar slachtoffers die destijds onder het gezag van de Kinderbescherming stonden.

Wrang

Rouvoet noemt het ‘heel verdrietig’ dat zich nu slachtoffers van seksueel misbruik melden die juist door de Kinderbescherming in rooms-katholieke instellingen waren geplaatst. ‘Elk geval van misbruik is verschrikkelijk. Maar het is extra wrang als juist kinderen die extra bescherming en veiligheid nodig hebben er het slachtoffer van worden’, stelde hij. Rouvoet benadrukt dat zijn ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming alle medewerking aan het onderzoek zullen verlenen.

Geen opmerkingen: