vrijdag, maart 26, 2010

Gezocht: Vijftig mannen met seksueel misbruik binnen RKkerk

(binnengekomen)* PERSBERICHT Utrecht, 23 maart 2010
De Stichting Mannenhulpverlening na Seksueel Misbruik (MSM)

organiseert op maandag 5 april 2010 (tweede paasdag) een bijeenkomst in de Geertekerk te Utrecht voor mannen die in hun jeugd te maken hebben gehad met seksueel misbruik binnen de Rooms Katholieke Kerk.

De laatste weken worden overal in de media door slachtoffers individuele getuigenissen afgelegd over misbruik in pastorale relaties. In tegenstelling tot deze op zich zelf staande verhalen, biedt deze bijeenkomst de gelegenheid de ervaringen met elkaar te verbinden en zodoende het eenzame aspect van seksueel misbruik te doorbreken. Door het maken van verbindingen zal duidelijk worden welke impact seksueel misbruik heeft op een leven en welke ingrijpende gevolgen er het resultaat van zijn.

WE ZOEKEN 50 MANNEN die hun verhaal voor de microfoon willen vertellen.
Wij willen zo een ketting van verhalen maken die indruk maakt en de waarde en aandacht krijgt die het verdient. Bekennen, herkennen, erkennen:Wij vinden het nu noodzakelijk dat alle individuele verhalen worden gebundeld zodat het een collectief en maatschappelijk probleem wordt.
Voor heling van slachtoffers is het nodig om de ervaringen met veel anderen te delen. Als je dat niet doet dan blijf je er zelf mee zitten.

De Rooms Katholieke Kerk begint inmiddels te vragen om vergeving. Vergeving is echter alleen zinvol als ten volle in kaart is gebracht wat er vergeven moet worden. Op deze dag maken we daartoe een begin.De bijeenkomst is niet bedoeld om claims of aanklachten naar de Rooms Katholieke Kerk te formuleren, wel zullen de getuigenissen op video worden vastgelegd om zo een documentatie te vormen over de gebeurtenissen en de gevolgen daarvan.

Voor verdere informatie en inschrijving zie de website van de Stichting

* Crispina: het hier neerzetten van een binnengekomen persbericht betekent slechts het mede doorgeven van een binnen gekomen bericht. Ik onderschrijf de noodzaak van contacten en (help tot)zelfhelp, maar heb hierbij ik verder geen enkele verantwoordelijkheid omtrent personen, inhoud of organisatie of wat dan ook.
op de datum heb ik zoals duidelijk is gerotzooid dankzij een mij onbegrijpelijk maar technisch mogelijk idioot trucje.


Voor ieder die op welke wijze dan ook aan dit initiatief deelneemt, hoop ik van harte dat voor jou, en mensen om je heen, dit weer een van je waardevolle volgende stappen zal kunnen zijn!

Geen opmerkingen: