woensdag, oktober 10, 2012

Leger des Heils Reactie op rapport Samson



In opdracht van de regering heeft de commissie Samson onafhankelijk onderzoek gedaan naar seksueel misbruik van minderjarigen die onder verantwoordelijkheid van de overheid in instellingen of pleeggezinnen zijn geplaatst. Het Leger des Heils is zowel jeugdbeschermingsorganisatie als aanbieder van jeugdhulp in diverse provincies en heeft meegewerkt aan dit onderzoek.

Maandag 8 oktober presenteerde de commissie haar eindrapport en zijn er conclusies getrokken en aanbevelingen gedaan. We betreuren het dat er seksueel misbruik van kinderen plaatsvindt en heeft gevonden in de jeugdzorg. We realiseren ons, dat het ook bij een van onze instellingen gebeurd kan zijn.
Daar waar mogelijk willen we bijdragen om het leed van slachtoffers zo veel mogelijk te beperken. Daartoe hebben we een steunpunt opgericht voor mensen die met seksueel misbruik te maken hebben of hebben gehad en dit bij het Leger des Heils willen melden.

Als Leger des Heils vinden we dat kinderen in een veilige omgeving moeten opgroeien. Een omgeving waarin zij op een goede manier kunnen leren en zichzelf ontwikkelen op hun weg naar volwassenheid. Kinderen die aan onze zorg zijn toevertrouwd kunnen daar ook op rekenen. Vaak gaat het om kinderen die al in een eerder stadium ernstig beschadigd of achtergebleven zijn in hun ontwikkeling. Onze werkwijze is erop gericht om situaties die mogelijk kunnen leiden tot (seksueel) misbruik van anderen te voorkomen.

Geen opmerkingen: