vrijdag, oktober 12, 2012


RAALTE/OLDEBROEK - Een 33-jarige Oldebroeker zegt uit wraak voor misbruik tijdens zijn jeugd een Raalter homocontact te hebben gechanteerd. De twee hadden elkaar in 2010 via een website leren kennen. De Raaltenaar moest voor de seksuele handelingen betalen, maar kreeg daarna een naheffing van Oldebroeker J.J.R.

Als de getrouwde Raaltenaar niet met geld over de brug zou komen, zou R. zijn geheim onthullen. Donderdag bij de rechtbank kwam R. met het verhaal dat hij tijdens zijn eigen jeugd misbruikt was en gedwongen werd tot prostitutie. Via een site kwam hij in contact met de Raaltenaar die op zoek zou zijn naar seks met jongeren. R. had zich op de site als minderjarige voorgedaan. Tijdens het eerste contact meende R. de Raaltenaar te herkennen als één van zijn vroegere misbruikers. R. stelt dat hij het gedrag van de Raaltenaar aan de kaak wilde stellen. "Ik wilde hem in een hoek drijven. Hem thuis laten opbiechten wat hij gedaan had." De Raaltenaar betaalde de gevraagde bedragen - totaal zo'n 1100 euro - maar stapte later naar de politie. R. werd aangehouden en mocht na drie dagen verhoor weer naar huis. Hij schond de voorwaarden en zit nu sinds vier maanden vast. De afgelopen tijd is hij onderzocht door een psychiater en een psycholoog. Die adviseerden om aan R. tbs met dwangverpleging op te leggen. Dat advies legde de aanklaagster terzijde. "Die maatregel is veel te zwaar voor deze delicten." Omdat R. aan een ander behandelkader niet wil meewerken werd tegen hem een celstraf van een jaar, waarvan zeven maanden voorwaardelijk, geëist. Volgens R.'s raadsman Kees Kok is de vier maanden voorarrest voldoende als straf. Een verzoek tot onmiddellijke invrijheidsstelling wees de rechtbank af.

Vonnis 25 oktober.

Meer aangiften hulpverlener Elburg


12-10-2012

Nog twee vrouwen die zeggen te zijn misbruikt door een 53-jarige hulpverlener uit Elburg hebben zich bij de politie gemeld. De man werd dinsdag opgepakt nadat drie cliënten aangifte hadden gedaan. Een van hen was ten tijde van het misbruik minderjarig.

Het Openbaar Ministerie laat vrijdag weten dat de verdachte veertien dagen langer wordt vastgehouden. Hij werkt bij een stichting die hulp biedt aan jongeren en jongvolwassenen met problemen.
De man wordt ervan verdacht tussen 2003 en 2008 zijn positie als hulpverlener te hebben misbruikt om de vrouwen tot seks te bewegen. De eerste aangiften kwamen over een langere periode binnen. Naar aanleiding van de publiciteit die de arrestatie opleverde, hebben zich nog twee vrouwen bij de politie gemeld.

9-9-2012 
ELBURG - De politie heeft vanochtend een 53-jarige hulpverlener uit Elburg gearresteerd, nadat drie vooralige cliënten van hem aangifte hadden gedaan wegens seksueel misbruik. De Elburger is in dienst van een stichting die in 't Harde, Doornspijk en Elburg 'welzijnsdiensten aanbiedt aan jongeren en jongvolwassenen met problemen'. De aanhouding was vanochtend in alle vroegte op de lokatie van de stichting op Zwaluenburg (tussen Elburg en 't Harde). "De verdenking is dat de man misbruik maakte van zijn positie als hulpverlener om de vrouwen tot seks te bewegen.
Het misbruik zou plaatsgevonden hebben tussen 2003 en 2008", aldus de Gelderse politie.

De aangeefsters zijn opgevangen en krijgen ondersteuning. De verdachte zit vast voor verhoren en nader onderzoek.


Geen opmerkingen: