zaterdag, oktober 16, 2010

Lied van schijn en wezen; eten met een vork;

Een aantal weken geleden sloeg die bliksem waarvan Amerikanen zo'n mooie omschrijving hebben eindelijk in. Hij rolde door mijn kop stuiterde daarna door mijn lijf. Het verschil tussen sexueel misbruik en sexuele agressie. We hebben de verkeerde woorden. En misschien hebben we het woord dat ervaringen in dat verleden erkennend weergeeft überhaupt wel niet. Kun je een woord hebben voor iets wat met man en macht ontkend moest worden?
Hoe vond Erasmus zonder reclamebureau zijn woord voor vork?
"Dat ding moet je niet in het hooi stoppen maar met een stalen gezicht op je bord leggen, gij pummel"?
En dan nog is sexuele agressie en sexueel geweld niet hetzelfde.

Waar zit het verschil tussen een prachtig 4 jarig heksje en haar volwaardige seksuele agressie - ik pik jouw vent in - en die vrouw die mij dwong tot handelingen en geweld pleegde door haar agressie die zich seksueel uitte maar met sex zo helemaal niets te maken had?
Heksje was heel wat seksueler - en evenwaardiger - dan die vrouw van meer dan middelbare leeftijd.
Heksje bevestigde haar en mijn identiteit. Bij bed en deur uitzetten, afblijven heksje is van mij, raakte heksje behalve een paar woedende tranen helemaal niks kwijt, lijf kop en kont bleven wat ze waren. Helemaal alleen van prachtig heksje. Twee evenwaardige vrouwen en een sufferd van een vent "schattig"

Die vrouw vernietigde haar én mijn identeit.
Die van haar had ze beloofd op te zullen geven. Om die van mij ......wat in godsnaam ?
Met iedere stap die ik noodzakelijkerwijs deed nam ik haar af wat haar noodzakelijkerwijs nog was gebleven. Met kop en kont buiten staan went, als er al woedende tranen waren, waren het niet eens meer de mijne. Of zij ze had? Ik vrees van niet.
Tot concilievaders haar belofte braken:
Handenbindertjes! voortaan zijn jullie vaat, en mannen zich mochten uit en vrouwen zich aankleden.
Het heeft ook verdomd lang geduurd voor ik eindelijk begreep wat X mij gaf, toen ik een prachtig roomkleurig-wit wollen gewaad kreeg wat hij zelf niet meer nodig had.

Geen opmerkingen: