zondag, oktober 31, 2010

Assez! Genoeg!

Vlaanderen
’Hij maakt de Kerk kapot’
Mgr. Bonny distantieert zich van aartsbisschop Léonard
zondag 31 oktober 2010 om 14:40u

BRUSSEL (RKnieuws.net) - In het programma ‘De Zevende Dag’ heeft mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, zich vandaag gedistantieerd van de recente controversiële uitspraken van aartsbisschop Léonard. Hij zei dat mgr. Léonard in eigen naam sprak en niet namens de Belgische bisschoppen.

Mgr. Bonny bevestigde ook dat zijn bisdom - onder meer naar aanleiding van de pedofilieschandalen in de Kerk en naar aanleiding van de uitspraken van de aartsbisschop - al nagenoeg tweeduizend aanvragen heeft gekregen van gelovigen om zich uit de Kerk uit te schrijven.

Inmiddels gaat het protest tegen de omstreden uitspraken van mgr. Léonard voort. Nagenoeg alle katholieke organisaties hebben al afstand genomen van de stelllingen die door aartsbisschop Léonard werden ingenomen. Er gaan al stemmen op om hem te vervangen.

“Dit gaat zomaar niet. We zullen het nog vijf jaar met hem moeten doen”, verklaarde kerkwatcher Christian Laporte vandaag op de VRT. Bij heel wat gelovigen leeft inmiddels de idee dat mgr. Léonard de Kerk kapot maakt.

Geen opmerkingen: