vrijdag, oktober 01, 2010

Hervormingsdag Genoeg!


Het was erg plezierig om bij aankomst bij die Deetman ontmoeting bij de deur een dame in t-shirt: GENOEG! mét flyers te vinden.

Goed om op die manier te zien dat ook Nederland wakker is, hoewel ik er bepaald er niet over denk om naar die demonstratie te willen, realiseerde ik mij en gedurende de avond steeds meer, waarom het zo goed was dat een aantal van hen er ook - en in t-shirt herkenbaar - waren.
Je dat realiseren
is je (weer) realiseren dat die strijd om erkenning van die criminaliteit in die RKK al is gewonnen, in alle openheid met de erkenning van BXVI, in zijn brief aan Ierland van 19 maart 2010, en verdere ontwikkelingen.
Demonstreren in Rome? mochten ze willen!
Afrekenen met de destructie van het machtsmisbruik binnen die RKK betekent je eigen keuzes maken. Ook op wél gaan demonstreren, zolang het eigen - vrije - keuzes zijn.
Precies waarom die t-shirts een uitstekend middel is!

Genoeg is ook: er is genoeg gepraat! Er zijn mensen - slachtoffers van kerkelijk seksueel misbruik - voor wie het belangrijk is dat zij naar dat Vaticaan en die bijeenkomst kunnen.
Iedereen kan ze sponseren door het kopen van een statement:

JA IK WIL dat jij je eigen vormen kunt kiezen .
Overleg over een donatienummer zonder
(volgens mij veel te duur) t-shirt is bezig, maar met de hele parochie - Credo! - een t-shirt aanschaffen, ze zijn tenslotte niet oranje, heeft natuurlijk ook wel iets.
Zoals ook die bijeenkomst van Deetman meer dan duidelijk maakten: er zijn er veel te veel die met bidden alleen er niet komen. Ook niet met Ryan's air.

Het voor de hand liggende antwoord van de paus is nog slechts een klusje voor de diplomatieke post bron

Geen opmerkingen: