woensdag, september 01, 2010

verjaard genaaid: Fransciscanen, niet voor een kleintje te vangen, namen ierse les en verwerpen de claim

I ndiaidh a chéile a thógtar na caisleáin.
Ná comhair do chuid sicíní sula dtagann siad amach.

Hilversum (ANP) 1 september 2010 - De minderbroeders franciscanen verwerpen de claim die advocaat Bob van der Goen gisteren tegen hen indiende wegens het misbruik van jongens op het internaat Sint Maria ter Engelen in Kerkrade. Volgens provinciaal Jan van den Eijnden was het internaat van de in Nederland kleine Congregatie van de Broeders Franciscanen en niet van de minderbroederorde.

Mea Culpa United
Van der Goen verdedigt de belangen van Mea Culpa United, waarin slachtoffers van seksueel misbruik door rooms-katholieke geestelijken zijn verenigd. Volgens de advocaat hebben in het verleden zeker veertien broeders leerlingen misbruikt.
GetuigenisVan der Goen baseert zich op de getuigenissen van 39 ex-leerlingen van het internaat. In een brief aan de franciscanen eist hij erkenning van het misbruik en een forse schadevergoeding.

Stokoud
Van den Eijnden zegt dat de advocaat de brief aan het verkeerde adres stuurde. Van de betrokken broeders franciscanen zijn er volgens hem nog maar twee in leven. Die zijn beiden stokoud.

Geen opmerkingen: