zaterdag, september 25, 2010

Celibaatsdiscussies

Bisschop De Korte wil dat celibaat meegenomen wordt in onderzoek Deetman
18 april 2010
Een opmerkelijke column van de bisschop van Groningen-Leeuwarden, bisschop Gerard de Korte. In het Nederlands Dagblad van gisteren schrijft hij dat de commissie Deetman wat hem betreft ook moet onderzoeken of het celibaat een oorzaak kan zijn van seksueel misbruik.


Plan voor recht op euthanasie bij pubers
Geplaatst door onze redactie op zaterdag 25 september 2010 om 09:55u (Bron: Nederlands Dagblad)

GENT (RKnieuws.net) - De liberale Belgische senator Christine Defraigne is van plan op korte termijn in de Senaat een wetsvoorstel in te dienen om het recht op euthanasie uit te breiden. Zij wil dat dit recht ook gaat gelden voor minderjarigen vanaf 15 jaar.

Dat meldde vrijdag de krant Le Soir. De Franstalige politica is van mening dat het tijd wordt dat de Belgische euthanasiewetgeving wordt aangepast ,,aan de - momenteel illegale - realiteit’’.Met die laatste opmerking lijkt zij te verwijzen naar een universitaire studie uit 2009, waaruit bleek dat in Belgische ziekenhuizen regelmatig beslissingen worden genomen over vrijwillige beëindiging van het leven van jonge mensen.

Aan het recht op euthanasie dienen volgens Defraigne - die lid is van Mouvement Réformateur (een verbond van vier Franstalige rechtse en centrumrechtse politieke partijen) - wel enkele strikte voorwaarden verbonden te zijn. Zo zou moeten vaststaan dat de persoon niet lang meer te leven heeft. Ook moet de arts verplicht zijn, vooraf vast te stellen dat de betrokkene het besluit tot euthanasie bij vol bewustzijn genomen heeft. Verder moet de arts over de euthanasie overleg plegen met twee collega’s en met de ouders van de betrokken minderjarige.

1 opmerking:

luckusters zei

Als man is het inderdaad mogelijk werkelijk celibatair te leven, maar dan zul je de opstromende eros innerlijk moeten transformeren naar je logos. Dit kun je leren, niet door woorden maar door lichamelijke oefeningen(zweet en tranen).Wat onze Godsmannen fout doen is de eros ontkennen, afsluiten en dus laten rotten. Zij leren via de Bijbel (en andere "rondjes" discussies, herhalingen, aanbidding van de Vader en vernietiging van de Moeder, misbruik van Jezus, foute mantra's etc.)hoe je het Woord kunt laten opstijgen naar je hoofd. Met als resultaat: een Godsman met een piemeltje van 10 jaar en een hoofd van 60 jaar. En dan gaan deze Godbevruchte mannen ( met een verscheurd hart) op zoek naar andere tienjarige piemeltjes.
luc kusters