zaterdag, september 18, 2010

De commissie Samson aan het werk: wie van de 3?



Is me dat effe interessant.
Secretariaats medewerker de Heer J. heeft kennelijk na gistermiddag nog heel hard gewerkt aan de website. Stond er gistermiddag niet meer op dan hier hieropzij al stond en door de man tussen zijn grofheden door ook nog eens ontkend werd ook "de site is niet open want ik gooi het er zelf op" , een overspannen term niet uit Het Groene Boekje. (link voor een sterrenvrouw met buiging)

Nog veel interessanter is de vraag wie van 3 zou er nu knock out onder een bureau liggen?
Wat laat er nu toch inmiddels op die site zie vraag en antwoord gewoon een aantal van de vragen en de antwoorden staan waar ik vorige week omvroeg en waarover zich gisteren volkomen krankzinnige taferelen over afspeelden! Alsof ik om de pincode van de schoonmoeder van Mevrouw Samson-Geerlings herself vroeg.

Zou toch mooi zijn wanneer meerdere gewijzigde beleidsbeslissingen zo rap gingen, zonder onzinnige belerende opmerkingen van een dame die meent "De Onderzoeker"s leven te moeten beschermen met anonimiteit, onderwijl wél door een realistische burger tegen zichzelf beschermd moet worden dus daar hebben ze simpel weg nooit over nagedacht leidend tot het kop zonder kop scenario met bijpassend gemekker tegen gebruikers/klanten.

Om, wanneer de klant volstrekt niet geinteresseerd is in dergelijke discussies - en gebruikt maakt van de voor iedere burger openstaande mogelijkheid conform de Wet Openbaarheid Bestuur ( Vriendelijke correcte dame: "Nee, nog nooit van de Commissie Samson gehoord, maar ik kan wel zorgen dat U terug gebeld wordt") door een domme onhandige telefoniste verkeerd verbonden - met de Comissie waar ik uitdrukkelijk had gezegd die niet te wensen te spreken, hierdoor vervolgens de collega van belerende dame, heer J. alsnog te krijgen, die ook meer waarde hecht aan zijn collegiale bescherming dan aan het geven van gevraagde informatie "Dat gaat U niets aan", en vervolgens een gooi doet naar het kampioenschap "grofste ambtenaar van de week spuit zijn vooroordelen en ellende" Kennelijk is er in een week tijd het nodige veranderd in wat dan wel erkend wordt, wellicht waren ook anderen weinig onder de indruk van de geruststellende, Wij erkennen U hoor, en waar vorige week een simpele vraag om informatie de overval betekende van direct maar meteen deelnemer zijn aan het onderzoek, betekent inmiddels dezelfde vraag om informatie deze roerende erkenning nu deelname aan het kampioenschap.

Om wanneer je dan nog steeds je mond niet houdt maar om de informatie te vraagt vervolgens bij Heer 3 terecht te komen. Niet onwaarschijnlijk een echte. Wat volstrekt niet wil zeggen dat hij niet grof is, maar dat is hij dan tenminste persoonlijk en niet naar de overige deelnemers, hij is meer gewend aan grof blaffen dan aan het slachtoffer spelen wat al een slok op een bak koffie scheelt, zodat tussen het grauwen door in ieder geval duidelijk wordt dat kennelijk die hele commissie nog helemaal niets weet en helemaal niemand ook maar iets mag weten ook, ("Dan meldt U zich maar bij het OM".
"Heb ik al gedaan mijnheer.") U wacht maar tot volgende week donderdag De Persconferentie. Alsof de overheidsinformatie aan je burgers, of vroegere slachtoffers, persverantwoordelijkheid is.


En dan: voilá, ergens heeft er iemand haar/zijn/het hersens gebruikt en besloten dat ze dergelijke deelnemers vooral niet meer wensen te spreken en informatievragers alsnog naar hun website kunnen sturen, wat voor het gezicht van ex-ministers natuurlijk wel zo handig is.

Blijft de vraag wie van de 3 er knock out onder een bureau is geschoven. maar eigenlijk kan me dat heel wat minder schelen dan dat bordje wat hij/zij daarbij in de hand houdt:

"Het belang voor iedereen van het begrip transparantie begint hier heel langszaam door te dringen."

Wie weet kunnen we het dan ooit ook nog wel eens gaan hebben over misbruik van kinderen waarvoor die overheid verantwoordelijk was.
Dan mag de overheid deze ervaringskennis invoegen bij haar bijlagen van het onderzoek: zodra je een ander niet meer kunt zien als mens - wat volgens de paus een ziekte is - is het misbruiken van die ander gewoon vanzelfsprekend. Het ongecorrigeerd zijn daarvan, de weg al zo oud als die naar Rome, kwam gewoon heel goed uit.

Maar die krankzinnige Samsontaferelen gisteren over de - niet eens geplande- vraag en de daarop volgende waanzin over "Dat gaat U niets aan" mbt kinderbescherming uit angst toegespitst op de volstrekt niet doordachte kennelijke toverspreuk van de stam "Anonimiteit" geven verdomd weinig hoop over wie er dan kan rekenen op bescherming in de toekomst.

Geen opmerkingen: