woensdag, september 08, 2010

Wie haben es nicht gewusst? Ik lieg alleen wanneer het nodig is!


Ja dank je de donder dat die woordvoerder van hem wil dat Danneels zijn mond houd.
De man is staalhard aan het liegen!
En dat mag hij daar een kardinalen uitdrukking voor bedenken, maar in het Nederlands heet liegen nog steeds gewoon liegen!

Danneels zegt dat hij pas onlangs de omvang van het kindermisbruik binnen de kerk heeft ingezien . "Dat dat zo'n groot probleem was, ben ik me pas gaan realiseren toen de eerste zaken in de openbaarheid kwamen in de Verenigde Staten, Nederland en Duitsland. Hij beseft wel dat er een probleem was: "Maar dat was geen vloedgolf, zoals vandaag.""De hele samenleving is pas laat gaan inzien welke blijvende schade seksueel misbruik de kinderen toebrengt. Het klopt dat in het verleden al te vaak aan damage control werd gedaan." Hij geeft ook toe dat de schade die de pedofilieschandalen in de kerk hebben aangericht "enorm" is.

Hoelang geleden is onlangs??

En dat liegen doet hij op exact dezelfde manier als menig kardinaal met hem, Mahony van L.A. als toppertje.

Een vorm van liegen zo kenmerkend voor de RKK hierarchie - die je blijkbaar ook nog mental reservation - mag noemen als je machtbewust scheel genoeg kunt denken die Richard Sipe al 's eerder samenvatte met: Ik lieg alleen wanneer het niet anders kan.
Da's dan knap beroerd voor Danneels zou hij menen niet anders te kunnen, maar aan dat liegen verandert dat helemaal niets.


Krantenarchieven zijn een aardige leidraad te zien hoe de keuzes van 1997-99 herhaald worden. Waren een aantal van die keuzes - en daaronder valt niet het slachtoffers onder druk zetten! - destijds qua (noodzakelijke rechtsontwikkelingen) nog begrijpelijk, het is onverantwoord die nog steeds te herhalen.
Het is krankzinnige minachting om te denken dat je daarmee nu nog weg kunt komen, en het is ronduit smerig om daarvoor,nog maar eens,te spelen met de geschokheid van gelovigen en gebruik te maken van de ellende van een incestueuze familie waaronder De Oom, en gelovigen die het zich -hoera voor Verwegistan - meenden te kunnen permiteren te blijven ontkennen en functionarissen die hiervan aten



Het probleem misbruik waarvoor je in eigen persoon de eerste kardinaal voor de rechtbank was, als bestuurder of zelfs maar krantenlezer zich het belang van dat proces - eerste in Europa over materiele aansprakelijkheid van de RKK voor misbruik, zou U zich notabene in een jaar dat de mogelijkheid om de paus voor het gerecht aansprakelijk te stellen werkelijk realistisch wordt, zich niet gerealiseerd hebben?
Kom nou toch, kardinaal!

Dan zou U met Uw hele staf erbij in al die jaren, waarin ook nog eens als serieus papabile, nog nooit naar dat Rome hebben geluisterd en al ruim 10 jaar ontoerekeningsvatbaar zijn!

Denken dat dát anno 2010 gelooft zal worden is de krankzinnige minachting van clericalen die daartoe in de gelegenheid gesteld door het instituut en zijn allesvreters kennelijk in zichzelf zijn gaan geloven en getuigt van een disloyaliteit naar collega's om U tegen te zeggen!

U heeft het verdomd om Uw werk te doen en Uw verantwoordelijkheid te nemen, ten koste van mensenlevens en de Kerk.
En niet pas bij De Neef en zijn familie. Dit heeft met De Oom en nog veel minder met De Neef of zijn familie te maken. Die,ook Vangheluwe!zijn,o cynisme, gezamelijk slachtoffer van U (en Uw knap beroerde advocaat) geworden, maar waren met het bewijs van de tapes slechts de bananenschil, kardinaal!


Een kardinaal die zich aangeslagen acht?
Ging het christendom daar niet over? Ieder mens heeft zijn/haar verantwoordelijk en heeft recht op zijn eigen pijn, kardinaal. Er gingen U al een aantal voor.

Ik wens U zonder enig sarcasme sterkte in het vinden van een kloostergemeenschap dat de geloofskracht heeft U hiermee te kunnen opnemen.

Geen opmerkingen: