woensdag, september 29, 2010

DGUNA-onderzoekers: Commissie Deetman incorrecte informatie

Deetman ontmoet misbruikslachtoffers

Geplaatst door onze redactie op woensdag 29 september 2010 om 13:55u (Bron: Ikon)
UTRECHT (RKnieuws.net) - De commissie Deetman, die onderzoek doet naar misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk, heeft deze week twee besloten ontmoetingen met de ongeveer 1000 misbruikslachtoffers die zich in de afgelopen maanden hebben gemeld bij de commissie.
De commissie wil de slachtoffers tijdens deze bijeenkomsten niet alleen informeren, maar wil ook met hen van gedachte wisselen over de aanpak van het onderzoek. Daarnaast wil ze vooral luisteren naar de slachtoffers en hun ervaringen.

Met de informatie wil de commissie reacties en suggesties inwinnen voor haar advies over een goede organisatie van hulpverlening aan slachtoffers. Deetman liet vanaf het begin van het onderzoek weten dat het opzetten van een goede opvang voor de slachtoffers de hoogste prioriteit heeft van de commissie.

De twee ontmoetingen vinden plaats op woensdag 29 september en vrijdag 1 oktober.




Er lijkt een 3e bijeenkomst met slachtoffers plaats te vinden op donderdag 30 in Den Haag, waarvoor in ieder geval slachtoffers georganiseerd in Mea Culpa uitgenodigd zijn. (bron Mea Culpa )

Nogal verwarrende informatie niet slechts omdat Mea Culpa bij monde van haar voorzitter en anderen voortdurend heeft duidelijk gemaakt geen meldingen te willen doen bij de Commissie Deetman

maar mij in ieder geval vorige week -na plezierig informatief contact - door Commissie medewerker is duidelijk gemaakt dat er (wegens plaatsgebrek)geen mogelijkheden zouden zijn voor 2 slachtoffers welke gezien hun aarzelingen hun mond open te doen/ zich te melden bij zowel Deetman als Samson (RK residentieel "verjaard" misbruik waarvan minstens 1 knap ernstig met verregaande consequenties ) alsnog aanwezig wilden zijn geen mogelijkheden was gebruik te maken van de relatieve anonimiteit van zo'n grote bijeenkomst tbv. volgende noodzakelijke stappen, de kat eens uit de boom te kijken.
Behalve hun aarzelingen zijn zij verstandig genoeg zich niet grenzenloos te storten in de risico's zich bloot te stellen aan de nu al maandenlange voortdurende golf van geweld van informatie.
Zij zouden mogelijk aan een nog te organiseren bijeenkomst kunnen deelnemen, waarvoor "natuurlijk wél duidelijk moet zijn, of zij zich gemeld hebben".

Geen opmerkingen: