dinsdag, september 14, 2010

Save our souls; badmeesters met mijter Leonard: "Roger Vangheluwe beseft ernst van zijn daden niet." De incestueuze kerk




Aartsbisschop André-Joseph Léonard heeft Roger Vangheluwe eind juli, begin augustus bezocht in de abdij van Westvleteren. "Hij realiseerde zich niet hoe erg de situatie was en zag de ernst van zijn daden niet in", verklaarde Léonard vanavond in TerZake (Canvas).
Volgens de aartsbisschop ziet men dergelijke reacties vaak bij pedofielen. Vangheluwe is zich niet voldoende bewust (geweest) van wat hij gedaan heeft en verdoezelt zijn daden, voegde hij eraan toe.

Léonard zei ook de reactie van de bevolking te begrijpen over het uitblijven van een gebaar van de voormalige bisschop van Brugge. "Ook wij vinden dat hij niet ver genoeg gegaan is", verklaarde de aartsbisschop nog over het vertrek van Vangheluwe uit de abdij van Westvleteren en uit zijn voormalig bisdom. Waar de ex-bisschop zich nu bevindt kon de aartsbisschop niet zeggen.Tijdens een interview met RTL-TVI verklaarde Léonard dan weer dat hij niet inziet waarom het pedofilieschandaal op een slecht functioneren van de Kerk zou moeten wijzen.

"Het aantal gevallen van seksueel misbruik binnen de Kerk bedraagt een zeer klein percentage van het seksueel misbruik dat gepleegd werd en nog steeds gepleegd wordt in de samenleving", aldus Léonard. (belga/ka)

Tot zover de Rooms Katholieke Kerk in België

Ship of fools


toegift speciaal voor de blinden:


want persoonlijk val ik niet zo op six-packs en vind ik dat geel van die broek mits uitgevoerd in dat rode model ook leuker dan die pakken waar Peter Adriaenssens op valt, zijn brilletje is leuk, maar dat krabbetasje........mmmm!
Maar ja, da's natuurlijk heel persoonlijk. Gelukkig wel!

Geen opmerkingen: