maandag, maart 23, 2009

Bim bam beieren, jongeren vergooien hun eieren. Topoverleg Sarkouzy en Vaticaan over inzet zwitserse garde?

Rellen over aidsuitspraken paus
PARIJS (ANP) - Extreemrechtse en extreemlinkse jongeren zijn zondag in Parijs slaags geraakt naar aanleiding van omstreden uitspraken van paus Benedictus XVI. De kerkvorst zei afgelopen week bij het begin van zijn reis naar Afrika dat het uitdelen van condooms niet de manier is om de ziekte aids te bestrijden, maar het probleem juist verergert.

Een groep van circa dertig linkse activisten gooide zondag condooms op de grond bij de Notre-Dame, op het moment dat gelovigen net de kathedraal verlieten. Daarop braken gevechten uit met circa twintig extreemrechtse jongeren, die posters met daarop de tekst 'Laat mijn paus met rust' bij zich hadden. Er viel een gewonde. De politie arresteerde drie mensen.
... rest artikel


Condoom-uitspraken leiden tot relletjes in Parijs
Geplaatst door Theo Borgermans op maandag 23 maart 2009 om 10:55u
PARIJS (RKnieuws.net) Een twinogtal militanten van Act Up, een vereniging die opkomt tegen aids, heeft zondag actie gevoerd aan de Notre Dame kathedraal in Parijs uit protest tegen de recente condoom-uitspraken van paus Benedictus.

De manifestanten stelden onder meer dat de kerk medeplichtig is aan aids. Jonge katholieken die de kathedraal na de mis verlieten scholden de manifestanten uit. Zij zongen Latijnse liederen en gooiden eieren naar de manifestanten.

Bij de incidenten viel er één gewonde. De politie verrichtte drie manifestaties. (tb)

Geen opmerkingen: