maandag, juni 28, 2010

Professor Adriaenssens voelt zich verraden en gooit geloofwaardigheid overboord

Adriaenssens stopt ermee

maandag 28 juni 2010 om 08:20u (Bron: Corelio)

BRUSSEL (RKnieuws.net) - Peter Adriaenssens gooit de handdoek in de ring als voorzitter van de commissie tegen seksueel misbruik in de Kerk. Nu het Brusselse gerecht al zijn dossiers -zowat vijfhonderd- in beslag genomen heeft, vindt de kinderpsychiater het onmogelijk om verder te werken.

Omdat hij zich verraden voelt door het gerecht, waarmee hij duidelijke afspraken dacht te hebben. En omdat hij het gevoel heeft dat het gerecht hem en zijn geloofwaardigheid als ’lokaas’ heeft gebruikt voor slachtoffers die anders nooit hun verhaal hadden gedaan.

Ontslagnemend minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) hoopte gisteren nog dat het vertrouwen tussen de commissie en het gerecht hersteld kan worden. Maar vanuit justitie klonk duidelijke taal. De Luikse procureur-generaal Cédric Visart de Bocarmé zegt dat samenwerking over concrete dossiers ondenkbaar is. ’Ons principe is duidelijk: de commissie had al haar dossiers voor beoordeling moeten doorgeven aan justitie. Zoniet, dan was het voorspelbaar dat vroeg of laat een onderzoeksrechter een huiszoeking zou bevelen.’








Dank U wel, Mijnheer Adriaenssens. Het spijt me bijzonder ook voor U.

...
Mas há sempre uma candeia
dentro da própria desgraça
há sempre alguém que semeia
canções no vento que passa.

Mesmo na noite mais triste
em tempo de sevidão
há sempre alguém que resiste
há sempre alguém que diz não.


Manuel Alegre

Geen opmerkingen: