maandag, juni 14, 2010

NL: Mea Culpa belangenvereniging

Zondag 13 Juni 13 u openbare vergadering MeaCulpa in Amersfoort. Mensen kunnen zich nog aanmelden, wel via info@bertsmeets.nl

vergaderpunten zijn
'de claims'
oprichten belangenvereniging meaCulpa
Afstandsbaby's dossier
Childgate
Pop Against Pope concert
Magical Religion Tour naar Vaticaan


‘Individuele claims bundelen in een grote claim’
Landelijke belangenvereniging voor slachtoffers seksueel misbruik binnen de Kerk

Geplaatst door onze redactie op maandag 14 juni 2010 om 02:55u (Bron: NOS)
UTRECHT (RKnieuws.net) - Nederlandse slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk kunnen binnenkort terecht bij een landelijke belangenvereniging. Die wordt opgericht door actiegroep Mea Culpa, die opkomt voor slachtoffers van misbruik binnen de kerk.De nieuwe vereniging gaat als eerste alle individuele claims van slachtoffers bundelen in een grote claim. Ook denkt Mea Culpa dat een landelijke actiegroep beter in staat is te zoeken naar methodes om verjaring van misbruikzaken tegen te gaan.

Alle 675 mensen die zich bij Mea Culpa hebben gemeld, worden opgeroepen om lid te worden van de nieuwe belangengroep.

MeaCulpa Belangenvereniging

Gisteren hebben een tiental leden van MeaCulpa een belangenvereniging opgericht voor het krijgen van een rechtspositie. De 675 leden die zich al aangemeld hebben kunnen binnenkort een aanmeldingsformulier invullen, met de doelen die wij als collectief willen nastreven.
Dit besluit is gisteren genomen op prachtige lokatie, een boerderij in Hooglanderveen, Amersfoort.

Bovendien willen wij bij het hof van Geneve een klacht indienen wegens misdaden tegen de menselijkheid. Het betreft hier een identificeerbare groep namelijk kinderen die verkracht, mishandeld en vernederd werden. Ze werden bovendien systematisch opgesloten, geisoleerd en/ of beroving van lichamelijke vrijheid jarenlang moesten ondergaan. Bij de rechten van de mens kent men geen verjaringstermijn.

Belangenvereniging MeaCulpa gaat door waar het moet eindigen...aan het begin!

info@bertsmeets.nl 06 25 26 20 36

Frank Whipple Nun Prints, Limited Edition Prints

Geen opmerkingen: