zondag, juni 27, 2010

Katholieke druk op onderzoekers

Geplaatst door onze redactie op zaterdag 26 juni 2010 om 09:00u

BRUSSEL (RKnieuws.net) - Vanuit katholieke hoek wordt de druk op Brussels onderzoeksrechter Wim De Troy en het speurdersteam opgevoerd. Dat heeft de redactie van Het Laatste Nieuws vrijdag uit goede bron vernomen.

Een en ander begon gisterochtend al toen de advocaat van het aartsbisdom belde om de inbeslaggenomen computers metéén terug te eisen. Wat later begonnen procureurs met een katholiek randje uit andere provincies naar Brussel te bellen om er daar op te wijzen dat de toch wel eigengereide actie van de onderzoeksrechter hún dossiers rond pedofilie in de Kerk in gevaar dreigde te brengen.

En nog wat later kwam er een eerste - officiële - schriftelijke vraag van de top van de magistratuur om nu toch eens heel erg precies uit te leggen wat de bedoeling was van de gerechtelijke actie van donderdag en de invallen in het bisdom.

Officieel wil niemand reageren, maar ’off the record’ klinkt het dat het speurdersteam er vrij gerust in is. "Het is ook nooit goed. Met de informatie die we hadden, moésten we tot actie overgaan. Nu we dat gedaan hebben, doen ze alsof we een heksenjacht voeren. Hadden we het niet gedaan, zouden we meegedaan hebben aan een doofpotoperatie."

Geen opmerkingen: