vrijdag, juni 04, 2010

België: School Luik: 2 jaar voor Kapucijner Jean_ Bernard Pottier

4-6-2010

De kapucijn Jean- Bernard Pottier is vrijdag door de rechtbank in het Belgische Luik veroordeeld tot twee jaar cel voor het aanranden van twee meisjes op de katholieke school in het centrum van Luik waar hij als leerlingbegeleider werkzaam was.

De strafbare feiten werden gepleegd 2004 en 2006.
De veertiger was al diverse malen voor de rechtbank verschenen, maar het proces moest telkens verdaagd worden omdat de verdachte onwel werd als de woorden 'jonge meisjes' en 'aanrakingen' door de rechtszaal klonken. Gezien de belangen van de slachtoffers vond uiteindelijk veroordeling bij verstek plaats.

Aan de vrouwen, één van hen 13 op dat moment, werd naast een voorlopige schadevergoeding van 1500€ en 2000€ toegekend. Tevens werd een psychologisch onderzoek opgelegd.

De rechtbank heeft in haar vonnis mee overwogen dat Pottier, gepaard aan gebrek aan empathie, de ontkenning van zijn schuld en het afwijzen van zijn verantwoordelijkheiden zijn slachtoffers koos uit de meest kwestbaren in het leven. (bij afwezigheid van info over de school en de vrouwen: niet onmogelijk een verwijzing naar gehandicapten).

De man was niet meer op de school werkzaam, maar woont in de directe omgeving ervan.

De vrouwen werden vertegenwoordigd door Mrs. Charlier en Leclerc.

bronnen:
ANP

Dominique Lemaire, LaMeuse

Geen opmerkingen: