dinsdag, januari 11, 2011

Hallo, Vlaamse orde van jezuïeten? mental reservation: ik lieg alleen wanneer het nodig is vertaling/samenvatting Richard Sipe

BRUSSEL (RKnieuws.net) - Het is niet dat Luc Versteylen niet wil praten over de pedofilieklachten die tegen hem zijn geformuleerd. "Hij mág er niets over zeggen", aldus zijn partner Mieke Van Hoof. "Maar verdorie, nu heb ik eigenlijk al te veel gezegd." Kreeg Versteylen een spreekverbod? "Dat moet u aan zijn overste vragen.

"Hallo, Vlaamse orde van jezuïeten? "Op aanraden van onze advocaten heeft overste Fons Swinnen Luc inderdaad met klem gevraagd geen uitspraken te doen", bevestigt Jacques Haers, woordvoerder van de jezuïeten.

"Het is belangrijk dat het gerecht op serene wijze zijn werk kan doen. Het is ook in het voordeel van de slachtoffers, die publiekelijk niet over deze zaak willen spreken. We willen niet dat Luc Versteylen de enige stem in dit debat wordt."

zelf ontving luc versteylen geen enkele kennisgevingvan het spreekverbod hem opgelegd in oost-vlaanderen

*hij beklemtoont dat zowel de bisschoppen als zijn eigen oversten er voor niets tussen zitten *
integendeel ondervindt hij met name van deze laatsten veel steunen hulp
* ondermeer bij het herwerken van het inderdaad nog betwistbare "paradijsboek" *
er werden een twaalftal medebroeders van luc aangeduid om hem met raad en daad bij te staan "om het boek zo te maken dat zij er ook als jezuïeten helemaal achter kunnen staan" *

Geen opmerkingen: