zaterdag, januari 08, 2011

Goed Nieuws! Orgaanhandel en de Deetman onzin

bron
bron


8-1-2011




De uitzending zondag van KRO Brandpunt over de misstanden rondom adopties uit Ethiopië gaat door, zondag 22.15 uur Ned. 2. Dat heeft de rechter vrijdag in kort geding bepaald.


De privacy van de eisers wordt voldoende beschermd, aldus de rechtbank. De klagende partij wenste vergaande aanpassingen in de uitzending, aldus de KRO. KRO Brandpunt laat in haar reportage zien dat er nog steeds heel veel mis is rondom adopties uit Ethiopië: gesjoemel met geboortebewijzen en het vervalsen van afstandsverklaringen en misleiden van biologische ouders. In deze uitzending is de reconstructie te zien van het verhaal van Betty, een Ethiopisch meisje van 12 jaar.



rapport Mensenhandel


"Het EHRM erkent heel duidelijk de organisatievrijheid van elke religieuze groepering. Wat houdt die vrijheid dan in? Volgens de rechtspraak van het EHRM betekent dit niet alleen dat elke religieuze groep vrij kan praktiseren, maar ook dat elke groep vrij de eigen bedienaren kan benoemen zonder staatsbemoeienis, en dat de eigen bedienaren hun spirituele functies vrij kunnen uitoefenen..."

Toch een geruststellend idee dat de antwoorden op dit soort vragen binnenkort getwitterd kunnen worden, is de techniek niet prachtig .

"Als de kerk haar stem niet verheft tegen uitbuiting, slavernij, onverdraagzaamheid, honger en geweld dan mag ze ook geen Gregoriaans zingen en worden haar sacramenten hol"

Tja, dat zijn 31 tekens te veel voor een twitter en wat schrap je dan? De bron?

Geen opmerkingen: