woensdag, januari 19, 2011

Gaat U maar rustig slapen RKKN schaft nevendiensten af



Teeven wil snel uitruil strafdossiers
woensdag 19 januari 2011
bron De Gelderlander

DEN HAAG - Staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) wil met omringende landen afspraken maken over de uitwisseling van gegevens uit strafdossiers. Zo kunnen die landen er gemakkelijker achterkomen of iemand voor kindermisbruik is veroordeeld.

Dat zei Teeven woensdag tijdens overleg met de Tweede Kamer. Met afspraken met Groot-Brittannië, Duitsland, België en Luxemburg wil de staatssecretaris vooruitlopen op een Europees strafregister dat er halverwege 2012 moet zijn. Probleem is dat bij de afgifte van een zogeheten Verklaring omtrent het gedrag inzage in dit systeem niet geregeld is. Bij de afspraken die Teeven nu alvast wil maken zal de inzage van gegevens uit andere landen wel mogelijk zijn als die nodig zijn voor het afgeven van een Verklaring omtrent het gedrag.
Deze is verplicht in onder meer de kinderopvang.

De hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak bleek al eens in Duitsland te zijn veroordeeld voor het bezit van kinderporno. Het Europees strafregister dat eraan zit te komen, zal niet waterdicht zijn, waarschuwde Teeven. Niet alle EU-lidstaten beschikken over een sluitend strafregister waarin alle gegevens centraal zijn opgeslagen.



Giant Puppet Terrorizes Ireland

Geen opmerkingen: