zondag, januari 09, 2011

'Het zoeken in de zeventiger jaren naar een nieuwe lichaamsbeleving was zeker wel grensverleggend, maar nooit grensoverschrijdend'

'Niettemin kan het niet anders dan dat ik, na veertig jaar het leven in de brouwerij te hebben meegemaakt, sommige mensen ongewild ontgoocheld en zelfs gekwetst heb, vaak door het tegendeel met hen bedoeld te hebben. Ik vraag niets liever dan de kans te krijgen dit goed te maken en met elkeen in goede verstandhouding en zelfs in vriendschap verder te leven.'

“Ik hoop dat er mensen genoeg zijn die kunnen getuigen dat ik al jaren voor kinderen het tegendeel tracht te zijn van een misbruiker en dat de Oude Brouwerij juist de plaats is waar aan het tegendeel daarvan wordt gedaan”

gewijzigd + toegevoegd 9-1, ong 12 00:
Los van de 3 getuigenissen bij de vereniging van het bezinningscentrum is er bij de de commissie-Adriaenssens een over pater Luc Versteylen geweest.

Vrijdagavond, nadat de drie klachten bij de vzw belandden, zou er een gesprek zijn geweest tussen Peter Adriaenssens, de voorzitter van de inmiddels opgedoekte commissie, jezuïetenoverste Fons Swinnen en Versteylen zelf.

Diezelfde avond bracht de vereniging ook het parket van Antwerpen op de hoogte.
Na afloop van een raad van bestuur gisteravond beklemtoont Viersel-Leven in de Brouwerij, de vzw achter het bezinningscentrum in de brouwerij van Viersel (Zandhoven), het vermoeden van onschuld. Ook vraagt ze respect en sereniteit voor de slachtoffers. Dat deelde de woordvoerder van de vzw, Walter Lever, vandaag mee.

Geen opmerkingen: