donderdag, augustus 05, 2010

NL Goirle ' Eugenius van Dongen (fraters van Tilburg) misbruikte meer kinderen'

In 1973 bekend en besproken....

Omroep Brabant
17:49 - 5 augustus 2010

GOIRLE - De Goirlese frater Eugenius heeft meer kinderen seksueel misbruikt. Volgens algemeen overste Broer Huitema van de Fraters van Tilburg zouden zich andere slachtoffers hebben gemeld.
Woensdag werd bekend dat de 86-jarige Goirlese frater zijn onderscheidingen inlevert vanwege seksueel misbruik in de jaren tachtig. Hij erkende tegenover de pers dat hij een 11-jarige jongen misbruikt had.

Frater Eugenius besloot na zijn bekentenis afstand te doen van de onderscheidingen. Het gaat om de zilveren ere-medaille van de gemeente Goirle en een koninklijke ridderorde. De teruggave moet als een spijtbetuiging worden gezien.

Huitema sprak frater Eugenius woensdagavond voor het laatst. "Hij gaf toen aan dat het naar buiten komen van de kwestie hem een stuk rust heeft gegeven." De frater is na het uitkomen van het seksueel misbruik met vakantie gegaan.

4 opmerkingen:

luc kusters zei

Hoi crispina. Ik Goirle pakken wij het anders aan. Er vormt zich een groepje vanuit de gemeenschap. Er wordt contact gezocht met de media, burgers, raad, burgemeester, hulpverleners etc etc om dan gezamelijk te inventariseren wat er in de laatste twee generaties allemaal gebeurd is. Dus niks buiten het dorp in de een of andere commissie of zo. Vandaar dat er op zondag 19 september a.s. een "interactieve" lezing is in Jan van Besouw te Goirle. Alles over het misbruik in Goirle. Er zijn 200 zitplaatsen in de kapel.(ja,ja DE kapel!!!)
groeten luc kusters

crispina zei

Ha Luc ik heb je reacties even naar boven verplaatst.
http://crisipina.blogspot.com/2010/06/blog-post_469.html

Dat is handiger om hem terug te kunnen vinden (hoop ik).

Anoniem zei

Hoi Crispina.
Gewoon een vraag, gewoon is nooit gewoonte. DE vraag aan jou: wil je op zondag 19 september 2010 in Goirle spreken?
www.luckusters.nl

Anoniem zei

Hoi Crispina,
Ik ben NIET anoniem, maar ik doe iets fout op de computer,
groeten
luc kusters
www.luckusters.nl