zaterdag, april 17, 2010

NL De Commissie van Deetman als publicitaire worst

Het moet toch werkelijk niet gekker worden ook!

Er zullen in Nederland inmiddels zo'n 2.000 mensen zich naar buiten toe uit hebben gesproken dat zij zich slachtoffer achter van seksueel geweld bedreven door kerkelijke fuctionarissen. Iedereen die er ook maar enig zicht op die problematiek heeft weet dat het slechts een topje van de ijsberg is.

Hals over kop werd daarvoor de Hr. Deetman bereid gevonden een commissie te vormen.
Breed uitgemeten in de pers: de bisschopen: nee hoor U kunt ons echt vertrouwen, wij gaan het aanpakken wij schakelen neutrale personen in.

Minstens zo breed uitgemeten werd een verkiezingsstunt van een prins Carnaval en onwaarschijnlijk dom optreden van een pastoor in een gat waarvan geen mens weet waar dat nu toch wel lag om het hilarisch af te maken met nog weer anderen die het ook aan hun fundamentalisme kregen en een religieus verbod wensten op Ida Gerhardt en ...hoe kon het anders de poetische vrijheden die Oosterhuis zich permiteert.

Alsof de criminaliteit van het een ook maar in enige verhouding zou staan tot het ander.
Wordt je wekenlang kots en kotsmisselijk van het gebral van een zooitje zich katholieken noemende "wij blijven katholiek" figuren die, bepaald niet gehinderd door erg veel kennis denken dat ze nu in het openbaar zonodig zouaafje moeten gaan spelen, daarmee alleen maar bijdragen aan wat zij zeggen te bestrijden en passant maar even voorbijgaan aan de berichten van het Vaticaan resp. de paus himself
daarmee zonder erg intelligente vragen te stellen geweld toepassend op slachtoffers

krijg je om het geheel nog even te verfraaien een dolkstootlegende van een bischoppensconferentie, waarbij de aartsbisschop voor het gemak maar even ontbreekt,

en dan ja hoor....snoepje van de week:
de heer de Korte himself, woordvoerder namens die bisschopsconferentie mbt. dat seksueel geweld

De commissie-Deetman zou zich ook moeten buigen over de vraag of het celibaat een rol heeft gespeeld bij het kindermisbruik in de Rooms-Katholieke Kerk.

Nou ja natuurlijk, dáár zullen ze in Rome diep van onder de indruk zijn!!

Maar laat ik mij nu toch niet -keurig keurig en zo neutraal - aan de vraag kunnen onttrekken wat die man in vredesnaam, en dan notabene als bisschop, in die Rooms Katholieke Kerk doet.

Het wiel uitvinden?

Een PR stuntbureautje Stil Maar Wacht Maar runnen?

De aandacht afleiden van diepe criminaliteit die tot in de top van het Vaticaan aan toe gaat?

En waar leent Deetman zich eigenlijk voor?

,,Een gelukkig en gezond celibaat vraagt om een goed sociaal netwerk van vrienden en familieleden'', schrijft De Korte.

Zullen we dan maar maar eens beginnen bij die sociale netwerken en de prijs die daar aan hing?

Geen opmerkingen: