donderdag, april 22, 2010

''Warte nur, bis der Stadtpfarrer kommt'', Bischof Walter Mixa bietet dem Papst Rücktritt an;



Omstreden Duitse bisschop Mixa neemt ontslag
AUGSBURG (RKnieuws.net) - Mgr. Walter Mixa, de conservatieve en omstreden bisschop van Augsburg, die persoonlijk bevriend is met paus Benedictus XVI, en die beschuldigd wordt van het afranselen van kinderen, neemt ontslag. Dit meldt de krant Augsburger Allgemeine vandaag.

Bisschop Mixa heeft zijn ontslagbrief naar de paus gestuurd, aldus de krant. Mgr. Mixa vraagt zijn ontslag als bisschop van Augsburg én als bisschop van het Duitse leger. (zie FDP 20-4) De krant bezit een geschreven verklaring van de bisschop over zijn beslissing.

Een woordvoerder van de Duitse bisschoppenconferentie verklaarde niet op de hoogte te zijn van de aanvraag van mgr. Mixa. Het bisdom Ausburg bleek niet bereikbaar voor commentaar. Mgr. Zollitsch, de voorzitter van de Duitse bisschoppenconferentie, had woensdag voorgesteld dat de bisschop tijdelijk zou terugtreden.

Eerder bekende bisschop Mixa dat hij in de jaren 1970 en 1980 slagen had toegebracht aan kinderen. Hij bood zijn verontschuldigingen aan.
Aanvankelijk had mgr. Mixa de feiten ontkend.

“Op een dag nam hij een houten lepel en sloeg me tot die gebroken was”, getuigt de nu 41-jarige Markus Tagwerk. “Daarna gebruikte hij zijn handen en schreeuwde ‘Dit is uw straf, kind van God’ of ‘Ik zal straks Satan uit je drijven. De bisschop heeft zeker 50 keer mijn broek naar beneden getrokken en me op de billen geslagen met een houten stok, vijf of zes klappen per keer.”

Geen opmerkingen: