vrijdag, december 09, 2011

Uitnodiging 10 - 12- 2011 voorafgaande aan wijding Dr. J.W.M. Hendriks voor de St Vitus Hilversum

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Broeders en Zusters,

Het is met vreugde en dankbaarheid dat ik u mag mededelen dat Paus Benedictus XVI een nieuwe hulpbisschop voor ons bisdom heeft benoemd. Het is Mgr. Dr. J.W.M. Hendriks,tot nu toe rector van de diocesane priesteropleiding en gedelegeerde voor de kerkelijke opleidingen van ons bisdom. Hij is 57 jaar, heeft een grote pastorale, bestuurlijke en wetenschappelijke ervaring, en geniet in ons bisdom reeds brede bekendheid en waardering. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij ook in zijn nieuwe ambt van grote betekenis voor ons bisdom kan zijn.

Was de boodschap van Bisschop Punt dinsdag, 25 oktober 2011
zaterdag 10-12-2011 zal in de RK Sint-Vituskerk in Hilversum de wijding van Dr. J.W.M. Hendriks plaats vinden. ( omdat de kathedrale kerk in Haarlem door een verbouwing op dit moment te weinig plaats biedt.)

Bijzonder aan de liturgie is dat in de litanie van alle heiligen een bede is opgenomen voor de slachtoffers van seksueel misbruik. Op uitnodiging van de bisschop van Haarlem-Amsterdam, mgr. Jos Punt, zal bovendien een aantal misbruikslachtoffers de wijdingsplechtigheid bijwonen.

De slachtoffers, die verder anoniem wensen te blijven, zien hun aanwezigheid als een stap naar erkenning, heling en verzoening.

Om half 11 is er dan ook de mogelijkheid voor directe misbruikslachtoffers en anderen -dus ook degene die de wijdingsplechtigheid niet bij (wensen/zullen) wonen - elkaar te treffen voor de St. Vitus, in Hilversum.
Vanzelfsprekend is ieder die wil komen voor een direct betrokkene die zelf niet kan (willen) komen en andere lotelingen ook van harte welkom!

Sint-Vituskerk
Emmastraat 5, 1211 NE Hilversum

(Noot: Hoewel het KNMI droog weer heeft beloofd is een plu handiger dan een konijnepootje.)

Geen opmerkingen: