zondag, december 11, 2011

Ut innocentium abusus auctores ad veram peanitentiam perducere et victimas corde sanare digneris

Latijn zou best wel 's leuk kunnen zijn. Wie weet, misschien was dat de mop van BXVI danwel.
Een van de dingen waarin slachtoffers van machtsmisbruik verschrikkelijk goed in zijn is het herbeleven van ervaringen, in de wandelgangen van psychiaters en psychologen en lotelingen meestal traumata genoemd.
Tegen de tijd dat ik me eens de pletter verveel ga ik toch eens zoeken of er in het pastoraal werk niet een of ander leuk (liefst zelfhelp) boek bestaat tbv kotertjes die zich leren oprichten en hun benen ipv hun buik leren gebruiken om ergens te komen en de daarbij opgelopen trauma's in de periode van voortdurend weer op je kont vallen, welk meditatieve bundel voor elke dag dan natuurlijk wel gericht moet zijn op die brede grijns van pa's en ma's.

Dan is de leus quodcumque dixerit vobis facite zo gek nog niet hij leidt in ieder geval tot benieuwd zijn naar de volgende diplomatenreceptie in dat Vaticaan, leuke klus voor BXVI.
Edoch vooralsnog zouden cluppies van historisch misbruik wellicht maar 's beter kunnen doen waar zij zich dan - tientallen jaren - in hebben gespecialiseerd. Wie die man gisteren achter in die Vitus dan ook moge zijn geweest, zijn brede gebaar - uitwisseling van pogingen tot respectvolle beleefdheden - bij het aanbieden van dat kerkvolk dient onsterfelijk te worden gemaakt. Punt bidt vast heel vaak in Hilversum , want ze hebben me daar een paar vrijwilligers waar je U tegen zegt.
En dan mag wat mij betreft de hierarchie slachtoffers nog hebben gebruikt voor PR doeleinden ook, 't was onbetaalbaar en dankzij die mensen mijn lachen de meest gezonde die ik me voor kan stellen! Wie weet bereidt BXVI zijn lastige uitspraken voor zo'n receptie inderdaad wel voor bij het kijken naar zo'n kruip-loop kotertje, 't levert meer op dan zo'n stapeltje theologisch verantwoordde wetboeken.
Het belangrijkste Mensenrecht is datgene waarin je gelooft.
Komen de wetboeken daarna nog wel 's, zei de rebbe tegen Tevje.
't Was een paard ezel!



Moge God de tsaar ver van ons houden



Janellas verdes sao os campos Sebastiao

Geen opmerkingen: