dinsdag, oktober 11, 2011

Help tot zelfhelp: Van de N-Limburgse "psychotherapeute" Beurskens en haar minachtende ordinaire oplichterspraktijken.

kunstenares en auteur, zet zich in om zieken, gehandicapten en eenzame mensen tot een positief inzicht te brengen : Als auteur en vrouw ben ik iemand die tegen alle verdrukkingen in een eigen weg heeft gevonden. Ik ben los van de kerk en religie. Een gelovige vrouw met een eigen ontdekte spiritualiteit. Van religieuze stijfheden distantieer ik me. Daarbij heb ik een uitgesproken eigen mening over het geloof, maar ik ben wel flexibel, maar niet meelopend, hoewel ik goed kan luisteren naar andere meningen en deze ook weet te respecteren.
Mijn eigen leven is voor mij de enige gids en leidsvrouw. Er bestaan geen kant en klare antwoorden die iedereen kunnen bevredigen, geen boek, geen leermeester, geen bron buiten de mens zelf. Niemand kan dan ook invullen welke groei ik nodig heb.
Langs de natuurlijke weg van het ontwakend bewustzijn ontdekte ik de toetssteen van de waarheid in mezelf en weet dat deze haar gezag niet ontleent aan de een of andere persoon, maar dat deze haar oorsprong vindt in de diepten van mijn eigen ziel. Dat is mijn ontdekking. Mijn duizend lichtjes in het leven en vele oude wijsheden en moderne filosofen, psychologen en spirituals hebben me hierin bijgestaan, zodat ik tot deze visie kon komen. Alles onderzoek ik en ik behoud het goede.
Ik ben geen type om in heilige huisjes te blijven zitten, maar ben altijd op ontdekkingstocht en zoek nieuwe wegen. Deze nieuwe kijk op mijn leven geeft mij een grote voldoening.



Je kunt je denken altijd veranderen. Open cursus inburgering voor het digitaal naaimachinesmeren-certificaat
(conf. Art. 1 G.W. óók toegankelijk voor niet-Limburgers die desalniettemin een mijn wensen op te sieren)


Psychotherapeuten zijn hulpverleners die een gespecialiseerde psychotherapieopleiding hebben gevolgd. In België is in tegenstelling tot Nederland de titel niet beschermd.
In Nederland mag die titel dus alleen gevoerd worden indien men door de overheid als zodanig erkend wordt.

Therapeut

Iedereen die een therapie toepast kan therapeut genoemd worden. Iedereen kan zich therapeut noemen, de titel “therapeut” is op geen enkele manier beschermd.

Waarmee het Stop Uw vingertje maar in het stopcontact weliswaar als therapie kan worden aangemerkt waarvan de therapeutische waarde erkend mag worden maar niet als psychotherapie.


De term “psycholoog” is in Nederland niet beschermd. Iedereen in Nederland mag zich dus, ook zonder studie psychologie, een psycholoog noemen. *

Dit in tegenstelling tot België, waar de titel “psycholoog” wel is beschermd.

Zowel in Nederland als in België geeft het als Napoleon een oproep doen verder inzicht in zowel titels als de biecht c.q. gedachten welke telkens opnieuw terugkeren en de vraag of dat ze echt wegblijven en hoe extreem het gaat worden als deze mensen die gedachten niet meer uit hun hoofd kunnen zetten.



* Veiligheidsmaatregel bij gebruik van loog:
Gevarenklasse 8
Draag veiligheidshandschoenen en een veiligheidsbril





Over Rorate

Rorate is een onafhankelijke Rooms-katholieke multimedia-organisatie. Stichting Rorate stelt zich ten doel vanuit haar eigen expertise op het gebied van communicatie en moderne media een bijdrage te leveren aan de opbouw van de rooms-katholieke kerk.

Bestuur stichting Rorate
Ton Huitink
Fons Eijssens
Louis van Daalen
Erik Goris

Secretariaat stichting Rorate


RKNIEUWS.NET
RKnieuws.net is een toonaangevende Rooms-katholieke nieuwssite binnen het Nederlandse taalgebied. Een Nederlands-Vlaamse redactie brengt u een dagelijks overzicht van kerkelijk nieuws uit Nederland, Vlaanderen en de wereldkerk. Dankzij de uitgebreide forums en de digitale kathedraal is RKnieuws.net tevens een ontmoetingsplek waar vele katholieken en niet-katholieken dagelijks gedachten, opinies en kennis uitwisselen.
De redactie van RKnieuws.net werkt op basis van een redactiestatuut. Klik hier om het redactiestatuut van RKnieuws.net te downloaden.

Hoofdredactie
Theo Borgermans, hoofdredacteur
Joost Middelhoff, redacteur

Eindredactie
Eindredacteur (vacature)

Redactie
Johanneke Bosman, algemeen nieuws


ANBI - Algemeen nut beogende instelling
Vanaf 1-1-2008 zijn giften gedaan aan goeddoelinstellingen aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (anbi).
Rorate is ANBI sinds 04-09-2008. Onder de naam “Stichting Rorate” en "Stichting Catechese.net"
Stichting Catechese.net is gestart in 1999 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel sinds 09-02-2000. Onder nummer: 30 16 25 24
Vanaf 2002 is de werknaam veranderd in Rorate..

FORUM
Het forum is bedoeld als een plek waar op respectvolle en open wijze meningen kunnen worden uitgewisseld, m.b.t. het Rooms-Katholieke geloof en de Rooms-Katholieke Kerk, algemeen christelijke en algemeen religieuze interesse velden. (forumregel 1)

Moderatoren
Erik Goris
e.a.

[...]

Geen opmerkingen: