zaterdag, oktober 15, 2011

Alleen in Berlijn













Was het kliktivisme een Duitse uitvinding?






Tips voor 'kerkkritische' journalist

Geplaatst door onze redactie op zaterdag 15 oktober 2011

ROME (RKnieuws.net) - ‘L’Osservatore Romano’, het dagblad van het Vaticaan, publiceerde een ironische bijdrage met enkele nuttige tips voor journalisten die willen scoren met artikels waarin de paus wordt bespot. Journalist Milo Yannoupoulos geeft daarin een overzicht van de clichés die succes verzekeren. De bijdrage verscheen oorspronkelijk in de Britse katholieke krant ‘Catholic Herald’.

Yannoupoulos suggereert: “Zorg ervoor dat bij elk pausbezoek ruim aandacht wordt besteed aan diegenen die protesteren, gebruik vaak de woorden verdeeld of verdeeldheid, minacht of bespot de houding van de Kerk bij morele aangelegenheden en laat mensen aan het woord die protesteren of ontevreden zijn, maar nooit gelovigen.”

Ook de beeldredactie van kranten en tijdschriften krijgen suggesties: “Kies bij voorkeur foto’s van de paus met zijn rug naar het volk, om te tonen hoe geïsoleerd of onpopulair hij is.” Om het artikel écht tot een succes te laten uitgroeien krijgen journalisten nog de suggestie zich zeker niet te verdiepen in de eigenlijke inhoud van de paustoespraak en wordt hen nog aanbevolen om een verwijzing naar Hitler en de nazi’s, bij voorkeur in dezelfde zin, toe te voegen.







Zo'n jaartje of 1000 terug ofzo werd Hans Fallada anders vertaald













Met éen diepe buiging naar 3 even eigenwijze kotertjes , die besloten dat we onderweg naar de Olympische Spelen daarop maar even een voorschotje moesten nemen met een berenjacht omdat taal en gehoor van een van hen niet zo handig was voor 't noodzakelijk gegiebel tijdens het samen je rot rennen.

Geen opmerkingen: