zondag, oktober 09, 2011

Oldenzaal en advocaat Peter Garrels

Iedereen, ook een klootzak, heeft in dit land recht op een advocaat.
En dat is maar goed ook.
En ook een advocaat heeft het recht haar of zijn mond open te doen in de media
En da's maar goed ook.


Maar op grond waarvan kan een twaalf jarig kind dat - in het buitenland - doodsangst uitstond daarbij belast worden door zo'n advocaat die het voor zijn boterham met pindakaas in z'n hersens haalt om in de media te durven beweren dat "er niets is gebeurd"?

Je hebt géén burgerlijk of canoniek rechterlijke onderzoek of uitspraak voor nodig om hiervoor het schuldig uit te spreken! Iedereen met ook nog maar een beetje boerenfatsoen kan en dient inmiddels te weten dat dit dom, minachtend en grensoverschrijdend gedrag tov een 12-jarige is. Een priester die zich door een dergelijk advocaat laat vertegenwoordigen veroordeeld zichzelf tot uit zijn ambt gezet te worden.

Zo'n advocaat verdient ter voorkoming van de maatschappelijk ongewenste hartgrondige schop op een sexueel intimiderende plek alvorens hij verder aan zijn boterham kan werken een dwingende uitnodiging tot een stevig vraaggesprek te hebben met zíjn deken over de vraag of hij gezien zijn gedemonstreerd minachting van Het Recht nu helemaal van de pindakaasratten besnuffeld is!
Of worden we geacht aan te nemen dat dit een of andere privé mening van deze mijnheer Peter Garrels over jongeren en seksualiteit is op grond waarvan Bureau Vertrouwensartsen maar beter kan besluiten 's achter zijn voordeur te laten kijken?

Een samenleving waarin Kinderrechten erkend worden zou voor 'n dergelijke (volstrekt nodeloze!) aanval in de media op een jongere door een rechtshulpverlener van een dergelijk in onderzoek zijnde dader van seksueel misbruik als Ron van V eens boetes uit moeten gaan delen, opbrengst te storten in een kas voor noodzakelijk therapeutisch werk, al was het maar, als nu, in de vorm van de betaling van de plaatsvervanger van de plaatsvervangend burgemeester van dat Oldenzaal, zodat die tenminste bij dat jong langs kan gaan en hem kan laten weten, hoe blij we zijn dat hij de moed had zijn mond open te doen omdat we in ons maatschappelijk faillisement naar jongeren/kinderen jongeren als hij en zijn moeder(!) hard nodig hebben !! Zelfs als een rechter een ( een recidive ) verdachte niet veroordeelt.

I.t.t van pindakaasratten besnuffelde advocaten en gedekte priesters zijn zij het die garant staan voor veiligheid van kinderen/jongeren in een Rechtstaat !!

Het alleen al in Nederland welhaast iedere dag geconfronteerd te worden met het geweld en het misbruik op kinderen/jongeren is te ziek, de -tot vandaag aan toe mbt RKK-N (vroegere) slachtoffers weer 'ns gedemonstreerde -ronduit walgelijk schendend mensonterende hypocrisie en het falen van maatschappelijke verantwoordelijkheid tov (vroegere) slachtoffers, daarmee ook op daders overige betrokkenen en omstanders, of zoals naast zovele anderen recent een van de Anker advocaten en zijn client ook via de media hun handtekening zetten onder de verklaring wat deze failliete hypocrisie betekent is meer dan voldoende bewezen levens schendend en riskerend te zijn om nog langer te tolereren dat dit soort boterhammen-met-pindakaas-"rechtshulp" nog langer consequentieloos via de media dergelijk onnodig geweld, wat niets meer te maken met Recht, laat staan veiligheid, mag plegen op een 12 jarige.

Sexueel misbruik is mens minachtend machtsmisbruik, dergelijke 'rechtshulp" is machtsmisbruik van het grofste soort.

OLDENZAAL - De van misbruik verdachte priester Ron van V. (60) ontkent dat hij zich vorige maand heeft vergrepen aan de Oldenzaalse jongen van 12 jaar. De moeder van de jongen, die aangifte tegen de geestelijke heeft gedaan, vertelt in De Twentsche Courant Tubantia van zaterdag in een exclusief interview openhartig over het 'vergaand seksueel misbruik' en waarschuwt: 'Deze man is gevaarlijk'.

Volgens advocaat Peter Garrels, de raadsman van de priester, is er geen strafbaar feit gepleegd en zou er ''niets zijn gebeurd". Van der V. zit sinds vorige week maandag vast in Almelo. Het seksueel misbruik zou zijn gebeurd op een camping in Frankrijk waar Van der V. op vakantie was. De priester is eerder veroordeeld wegens misbruik, maar werd desondanks nog aangesteld als priester in Amersfoort. Kardinaal Simonis verzweeg toen de veroordeling. Ook in Amersfoort zou Van der V. zich daarna schuldig hebben gemaakt aan ontucht, waar hij niet voor werd veroordeeld. Hij ontkent iets strafbaars te hebben gedaan en zegt: "Het is opgeblazen, ik heb al te enthousiast een paar jongens benaderd. Meer dan dat is er niet gebeurd". Er blijken meerdere aangiften gedaan te zijn tegen de priester, die een kopstuk is in de R.-K. Kerk en door de hoogste gezagsdragers van de kerk tot vorig jaar de hand boven het hoofd is gehouden. Soms waren aangiften verjaard en in één geval werd misbruik van een jongen (van 14) geseponeerd vanwege de slechte gezondheid van Van der V.

De moeder van de Oldenzaalse jongen vertelt in De Twentsche Courant van zaterdag dat haar zoon op de camping in Frankrijk is misbruikt en bang was dat de priester hem zou doodmaken. Zij stelt dat er sprake is geweest van "ernstig misbruik". Op de camping werd Van der V. door de gendarmerie opgepakt, maar een dag later vrijgelaten. Maar vorige week maandag werd hij door de Nederlandse politie alsnog aangehouden voor misbruik

Geen opmerkingen: