zaterdag, november 27, 2010

Onverwachte steun voor Open Doors: Lesje van Bert Smeets Mea Culpa over de noodzaak van individuele Mensenrechten en betrouwbare organisaties

Open Doors lanceert protestactie tegen VN-resolutie
donderdag 28 oktober 2010

ERMELO (RKnieuws.net) - Open Doors lanceert wereldwijd een protestactie tegen de VN-resolutie tegen godsdienstlastering. Deze resolutie beschermt geen mensen, maar godsdiensten en kan daarom eenvoudig worden misbruikt om religieuze minderheden te vervolgen. Vooral christenen en andere minderheden in ‘strenge’ moslimlanden kunnen hier de dupe van worden, aldus de organisatie die opkomt voor vervolgde christenen.
De resolutie tegen godsdienstlastering is een voorstel om woorden of daden die als beledigend worden ervaren voor een specifieke godsdienst te verbieden. “De resolutie lijkt op het eerste gezicht een goed initiatief”, zegt Open Doors-woordvoerder Klaas Muurling. “Maar het grote gevaar is dat de resolutie wordt misbruikt om religieuze minderheden, onder wie christenen, te vervolgen. Met toestemming van de Verenigde Naties.”
naar rest artikel






uitgebreide documentatie van het hierbij door Mea Culpa gemaakte lesje volgt tgv prioriteitskeuze overige werkzaamheden later.

Geen opmerkingen: