zaterdag, november 13, 2010

infantilisme, past jouw leven in Twitter? es wurde mir wurst gewesen Appie Hein past op de kleintjes













BAGDAD (RKnieuws.net) - Twee dagen na het bloedbad in de kathedraal van Bagdad, verklaarde de Iraakse tak van Al-Qaeda vorige week de oorlog aan de christenen. VRT-journalist Lukas De Vos onderzoekt in het christelijk weekblad Tertio hoe het zover kon komen.

Taher Saadallah Boetros was 32. Hij ging voor in een misviering op 31 oktober in de kathedraal Sayidat al-Najat van Bagdad, Onze-Lieve-Vrouw van Eeuwige Bijstand. Toen een zwaarbewapende bende de kerk binnenviel ging hij voor de terroristen staan. “Spaar de gelovigen, neem mijn leven”, zei hij.
Een gemaskerde radicaal zette een handwapen tegen zijn hoofd, en schreeuwde: “Bekeer u tot de islam, doden ga ik u toch.” En hij schoot Boetros een kogel door het hoofd.

De medecelebrant en de broer van Boetros, net als een huilende baby, ondergingen hetzelfde lot. Toen de veiligheidstroepen probeerden de zowat honderd gegijzelden te ontzetten, liep het fout.

De tien overvallers hadden hun actie
grondig voorbereid. Ze wilden een massamoord plegen: vijf van hen bliezen zichzelf op toen de politie de kathedraal bestormde, de anderen gooiden granaten in het rond. Balans: 58 doden. De zwaarste tol tegen de christelijke minderheid sinds de val van Saddam Hoessein.
...

Geen opmerkingen: