donderdag, april 19, 2012

De lange wapper: Oproep voor morgen

Vrijwilligers gezocht voor het schrijven van levensboeken
06-04-2012 Het Internationaal Homo- en Lesbisch Informatiecentrum en Archief (IHLIA) en Osira Amstelring gaan beginnen aan het project Levensboeken waarin de levensverhalen van oudere homomannen en lesbische vrouwen (LHBT's) centraal zullen staan. Daarvoor worden vrijwilligers gezocht die het leuk vinden om samen met een oudere homoman of lesbische vrouw een levensboek te maken.
Het boek is in eerste instantie voor de oudere zelf, maar toch zeker ook voor IHLIA. Zij willen graag een serie van deze levensboeken opnemen in hun collectie voor de huidige en toekomstige generaties LHBT's. De geschiedenissen van onze ‘voorouders’ zullen op deze wijze niet verloren gaan.

Wat moet je zoal doen en kunnen?

Vóór aanvang krijg je van IHLIA een cursus aangeboden van twee dagdelen.

Het maken van het boek houdt vervolgens in dat je ongeveer acht keer een oudere bezoekt en van de verhalen, foto’s, ansichtkaarten, brieven en andere memorabilia een uniek document maakt op je computer.

IHLIA verwacht van je dat je de beschikking hebt over computer en printer, enige mensenkennis hebt, iets weet over d’s en dt’s, én goed kunt luisteren.

Ben je geïnteresseerd en lijkt het je leuk om als vrijwilliger aan dit project mee te werken?

Stuur dan vóór 20 april a.s. een mailtje naar IHLIA-redacteur Connie van Gils.

Geen opmerkingen: