vrijdag, februari 06, 2009

Kerk en rookbommen: Correctie Marcial Maciel



Stichter Legionairs van Christus leidde dubbel leven
Geplaatst door Theo Borgermans op vrijdag 6 februari 2009 om 09:15u

MEXICO (RKnieuws.net) - Pater Marcial Maciel, stichter van de Legionairs van Christus, leidde een dubbel leven.


De leider van deze ultra-conservatieve orde, die in januari 2008 op 87-jarige leeftijd overleed, had een relatie met een vrouw waarmee hij een dochter had.
De New York Times pakte woensdag met het nieuws uit. Het bericht is inmiddels bevestigd door de Legionairs van Christus. (tb)

En dat, waarde Heer Borgermans is een ernstige flauwe kul berichtgeving.
Die geloof én de rkk schaadt en ook nog eens erg veel moedige mensen grof onrecht doet!!

De New York Times pakte niet uit, het bericht werd niet op die manier bevestigd.
Het bericht is dagenlang, de afgelopen week, naar buiten gekomen in betrouwbare katholieke netwerken, soms uur per uur. Omdat de legionairs haar eigen mensen informeerden.

Er is niet zoveel moed nodig om je afschuw uit te spreken over holocaust-ontkenners en andere anti-semitische idioten.
Waar moed en heel veel geloof voor nodig was en is is wat er gebeurt is en nu dagelijks nóg gebeurt rondom die Marcial Maciel.

Slachtoffers die bijna 50 jaar lang de moed vonden om: NEE te blijven zeggen tegen een seriemisbruiker die zijn gang mocht en dus kon gaan, maar die niet serieus genomen werden om andere belangen van de Kerk.

Een stichter die door kon gaan en nieuwe slachtoffers kon maken, mannen én vrouwen, priester(studenten) én leken, kinderen en volwassenen. Een drugsverslaafde die het recht niet kreeg van zijn kerk op een keihard NEE en door kon blijven gaan.
Omdat hij goed uit kwam. De ontkenning bracht velen veel op. Slachtoffers betaalden met hun leven. Sommigen ook hun fysieke leven.

Slachtoffers die elkaar vonden en steunden, maar óók gezamelijk dat proces aan moesten en konden van onderscheiden van daders en slachtoffers. Een letterlijk levensnoodzakelijk proces door de levens die er waarschijnlijk - en sommigen net zo letterlijk - mee door zijn gespaard.

Dát is wat er de afgelopen dagen naar buiten kwam en op geinformeerde blogs te lezen en te volgen viel, ondanks alle rookbommen.

Anti-semitisme is vernietiging. Onkenning is slechts destructie.
Dit was en is kracht.

Dit proces nu gaande, is een van de vele noodzakelijkheden die de kerk en haar gelovigen, tot aan haar pausen aan toe, nodig heeft in het leren stoppen van haar ontkenning, wil ze nog ooit enig bestaansmogelijkheid én recht daartoe hebben.

Het laatste waar nu wie dan ook binnen die kerk behoefte aan heeft is onzin berichtgeving hierover. Die is, dankzij de duidelijkheid van de paus, daarover, gelukkig ook niet nodig meer.

Nu dus de volgende stappen, in waarheidsvinding en vergeving en verzoening. En dank je wel zeggen voor die moed waaroor we er allemaal zoveel door kunnen ontdekken en leren, zodat er niet weer achteraf gezegd hoeft te worden: Sorry. Ich habe es nicht gewusst! Ik keek naar een anti-semitische rookbom over ontkenning. Verblindde paarden en rookbomgooiers genoeg.


Maar met die rookbommen kan die kerk maar beter spaarzaam leren omgaan. Er is nog meer dan genoeg rotzooi. En vooral méér dan genoeg slachtoffers daarvan.

't Is wel welletjes!

bron: regnum Christie.

kardinaal Norberto Rivero, Mexico, vraagt de zegen van nieuw gewijde uit deze priesterbroederschap.

Tom Hoopes, managing editor of The National Catholic Register, which is
affiliated with the Legionaries, posted an apology on the Web on Tuesday for
having dismissed the sexual abuse accusations, saying, “I’m sorry to the
victims, who were victims twice.”


Maciel promoted a militant spirituality to save the church from a corrupt world and used the secret vows to shield his double life. The Legion is now waging a legal battle to keep that shield in place.
...

Between these poles -- a falsely-accused saint, or predator dripping hubris -- roamed a double life, shaped by wealth and propaganda.
...

A new set of Legion lawyers recently filed suit in Alexandria, Va., against a http://www.regainnetwork.org/ a Web site run by ex-Legionaries, accusing them of conspiracy to damage the Legion’s ministry, essentially the same charge leveled against Maciel’s sex abuse victims, only now in an expensive legal arena.

Enne, nee, ik ben niet enthousiast over zeer conservatieve priesterbroederschappen zeer geschoold in haar propaganda ! Maar een democratische rechtstaat gebaseerd op Mensenrechten, waaronder geloofsvrijheid! vindt met een opgeschoonde kerk zónder misbruik, daar het antwoord wel weer op.

Kenniservaring en moed van vroegere slachtoffers genoeg voorhanden. Die slachtoffers zijn immers, ook nu, niet alleen de slachtoffers van Maciels seksueel misbruik.

Ook al zag Hurkmans dan weinig en zeker geen Mujer Caminado “We reden door een landschap met cactussen en werden ontvangen door vrouwen met het nodige eten en een bandje van Mexicaanse mannen op gitaren die voor ons zongen.”

no les creas,

don't believe them,

geloof ze niet.

Maar je hoeft ook geen idioot te zijn om te kúnnen geloven!

Ubuntu!

Geen opmerkingen: