zaterdag, februari 14, 2009

Kip met appelmoes

En toen kwamen er drie mannen aan de poort om over liefde te vertellen

“In een wereld waarin de naam van God vaak wordt verbonden met wraak of zelfs de plicht om te haten en geweld te gebruiken, is de boodschap van liefde van grote actuele waarde en heeft ze een concrete betekenis. Daarom wil ik in mijn eerste encycliek spreken over de liefde die God over ons uitsprak en die wij moeten doorgeven aan anderen”

moderator rorate forum:
Erik JJM Goris
Forum: Actuele zaken. Geplaatst op 14/2 '09 16:45u. Onderwerp: "De linker zijde van de Katholieke kerk vernietigt het geloof zegt": orthodox rabbi

Er is echter wel een groot en essentieel verschil m.b.t. Vat.II.Mensen
kunnen moeite hebben met bepaalde punten van dit Concilie, maar hoeven het niet
per definitie af te wijzen

Met de Pius X is dit totaal anders. Immers, van ’hogerhand’ wordt dit
Concilie afgewezen. Dat is een heel duidelijk verschil.


X met alle respect, je begaat de zelfde redeneringfouten als wat er ons decennia is voor gehouden.
Alle progressieve organisaties ontkennen de belangrijkste Vaticaanse documenten. Ze zeggen iets anders, ze hebben het over de geest van het Vaticaans concilie en dergelijke, en dat moet in stand worden gehouden enz.

Met deze wekken ze de schijn vóór het Vaticaans concilie te zijn. Nergens lees je dat ze voluit de Vaticaanse teksten onderschrijven.In wezen ontkennen ze het concilie in zijn belangrijkste teksten. Noem ze maar op, 8 mei, "kerk van onder", IPB, organisatie voor priestervrouwen, organisatie voor priester vriendinnen, enz. ze zijn erg talrijk.

Dat wereldje is veel groter en beter georganiseerd als ze ons laten uitschijnen. Hun leden nemen in veel parochies sleutelposities in en van "hogerhand" worden de dogmatische constituties afgewezen, en daarmee ook de ziel van het Vaticaans concilie.

De rest van de teksten krijgt een invulling zoals de kerk het niet heeft bedoeld. Op deze wijze staan ze op zijn minst op gelijke voet met het Pius X.

Dat is niet alleen mijn vaststelling. Het is vooral de vaststelling van de Paus. Daarom wil hij een hervorming van de hervorming.
Wie met de zaak echt bezig is, weet dat Pius X de dogmatische constituties niet afwijst. Dat wat afgewezen wordt is wat het broederschap heet, "als niet conform met de kerkelijke traditie. Met andere woorden meer dan 80% wordt aangenomen.

Zoals we als een mochten ervaren in een andere draad, het ging toen in een discussie tussen Pater Jacqmin en Pastoor Caldelas, was dit van een technisch theologische aard.

Daarenboven moet gezegd worden dat het Pius X ten minste eerlijk is in zijn communicatie. De progressieve vleugel van de kerk is dat bijlange niet. In tegendeel de communicatie wekt verwarring. Nogmaals, de progressieve vleugel is georganiseerd, krijgt van boven af instructies, ze lijken Vaticaan II te aanvaarden, door het wollige taalgebruik, maar doen dat in wezen niet. Van binnen uit bestrijden ze de kerk in zijn meest wezenlijke identiteit.

Hierin zijn ze intellectueel oneerlijk en draaien de gelovigen een rad voor de ogen.

Beste X, Ik zou in mijn analyse nog veel verder kunnen gaan.
Waar zit het grote probleem dat de progressieve medegelovigen heeft met het Pius X gebeuren?In het feit dat ze Nostra Aetate niet willen aanvaarden? In het feit dat er geen godsdienstvrijheid mag zijn?
...
Als het zou moeten dan gaat ook de Paus voor de bijl. Alles wat enigsinds in de weg staat moet er aan geloven. Dat ondervond nu ook de Paus. Om deze reden moeten alle gelovigen die het met de kerk goed voorhebben achter hem gaan staan. Voor de rest maar met woorden zeggen dat er comunio is, maar als het echt nodig is klaar staan met messen om in ruggen te steken.
Daar zit het intrinsieke kwaad in de kerk en niet door te zeggen wat de kerk al eeuwen zegt.


en toen had de geleerde het over Amor en Caritas en wat het verschil daartussen was over Arabij, Eroos en Filia over een diner voor twee met dansen na en de prinses was stil en zo luisterde ze en toen ze wat mocht vragen fluisterde ze en zoenen ?
zoenen staat niet in Koenen, zei de geleerde.

en toen knikte de prinses, want ze hield ontzettend veel van kip met appelmoes.

Geen opmerkingen: