zondag, februari 01, 2009

Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry; Zwijnstein's sorteerhoed, modderbloedjes en de opstand der dreuzels

En de Concordaten van 1848, natuurlijk!

De hoofdprijs voor de beste vraag ooit gesteld op rorate gaat naar:

Forum: Actuele zaken. Geplaatst op 1/2 '09 4:55u. Onderwerp: "Hoogleraar breekt met Kerk". (posts: 29, views: 0)
Wie van U kan mij helpen ? In mijn discussies met moslims hier in Indonesia heb ik tot nu toe bij hoog en bij laag beweerd dat katholieken wel degelijk de Kerk kunnen verlaten en ook het katholicisme om zich bijv. te bekeren tot de islam. "Dat", hield ik hen voor, "is een wezenlijk verschil met de Islam". In Indonesie is de bekering van moslim tot christen formeel (en in de praktijk) (nog) wel toegestaan al is het vaak sociaal volstrekt niet acceptabel.Wie heeft er nu gelijk: ik of posters die beweren dat je je nooit meer kan "ontkatholieken" ?Hoewel geen theoloog, vermoed ik dat het hier om een zog. geestelijk brandmerk gaat dat je bij het doopsel meekrijgt, maar dat dat niets zegt over praktisch uit de Kerk stappen of zelfs je bekeren tot een ander geloof. Klopt dat ??


Noud Maas (ja, die moderator die wist dat een échte gelovige zijn lidmaatschap van Amnesty International hoorde op te zeggen en zijn kudde goed liet zien hoe dat dan moest).
'
Forum: Actuele zaken. Geplaatst op 31/1 '09 18:51u. Onderwerp: "Hoogleraar breekt met Kerk". Misschien goed om even te vermelden, dat de hoogleraar in kwestie, Jean-Pierre Wils, weliswaar doceert in Nederland en woont in Duitsland, maar dat hij in 1957 geboren (en waarschijnlijk ook gedoopt?) is in Geel (België).

zondag 1 februari 2009 09:54

(Novum) - De Nijmeegse hoogleraar christelijke ethiek Jean-Pierre Wils is uit de katholieke kerk gestapt. Aanleiding is de rehabilitatie van vier omstreden bisschoppen door de paus. Wils wil zich niet meer met het 'anti-moderne, anti-plurale van de kerk associëren', meldt de website katholieknederland.nl.

Volgens Wils heeft paus Benedictus de 'reactionaire en antisemitische' Pius-X-broederschap 'met sympathie voor dictators en rechtse extremisten en met een fundamentalistische signatuur' gerehabiliteerd. Het besluit van de kerkvorst deed de afgelopen week veel stof opwaaien. Een van de vier bisschoppen, Richard Williamson, had in een recentelijk interview de Holocaust ontkend.

Wils laat zijn collega's aan de Radboud Universiteit weten dat hij 'met woede, verontwaardiging en verdriet dit ongeluk heeft zien gebeuren'. "Het Vaticaan wist wat het deed toen het de antisemitische Richard Williamson omarmde", schrijft hij. "Ik wil en kan geen lid meer zijn van een instituut dat steeds meer totalitaire trekken vertoont en ten opzichte van wat mij lief en dierbaar is - de vrijheid van het denken, de moraal van de compassie en de naastenliefde, de liberale moderniteit - een contraire houding aanneemt."

De ethicus heeft ook zijn leeropdracht aan de Radboud Universiteit Nijmegen neergelegd. Hij blijft wel verbonden aan de faculteit Religiewetenschappen van de universiteit, die niet onder het gezag van de rooms-katholieke kerk valt.

Paus benoemt ultra-conservatieve hulpbisschop in Linz

Geplaatst door Theo Borgermans op zaterdag 31 januari 2009 om 14:15u
WENEN (RKnieuws.net) - Paus Benedictus XVI heeft vandaag de ultra-conservatieve pastoor Gerhard Maria Wagner (54) benoemd tot hulpbisschop in het Oostenrijkse Linz. Volgens een plaatselijke krant kwam de naam van de nieuw benoemde bisschop niet eens voor op het lijstje voorgesteld door bisschop Ludwig Schwarz van Linz.
Pastoor Wagner bracht de jongste jaren met zijn uitspraken heel wat polemieken teweeg. Na de orkaan Katrina in 2005 stelde Wagner onder meer dat ziekenhuizen waar abortus werd toegepast wellicht niet toevallig verwoest werden. (tb)


Klik voor betreffende filmpje BBC history-channel

...Vrijheid is jezelf een vraag stellen
en dan die vraag aan een ander voor leggen. ..

Ook over genetische manipulatie, zaaddonoren, of abortus. Net als bij orgaantransplantatie en - handel.
de vraag was: van wie is die baarmoeder eigenlijk.
Ook al mocht op een rk forum die vraag naar het rk standpunt hierover niet gesteld worden.

Danke, Rosi!

"We are convinced that our own philosophy and ideals
will reverberate in the spirit of these children who resemble us

We've got the whole world
in our womb we've got the whole wide world.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het fimpje werkt niet.

crispina zei

Dank voor de hint.
Ik zal het even zien op te lossen.

crispina zei

hopelijk lukt het nu wel.
Het schijnt aan je flash instellingen (??) te liggen.

Hier is in ieder geval de url mocht het nog steeds niet bij je werken:

http://video.google.com/videoplay?docid=-4965890110400015742

nogmaals bedankt.