zondag, januari 04, 2009

Mét feestrecept: paars rose 2008/9 onderweg naar WYD 2011: Katholieken aller landen ...de heilige moederkerk

Vereenvoudigde samenvatting


Hopelijk heeft u in een van de kerst-missen het
tijdschrift gekregen, maar als dat niet het geval is,
vindt hier een vereenvoudigde samenvatting.
U mag zich in ieder geval
"Welkom thuis!" voelen!

Katholiek? kies voor een lekker scharreldier

Mét feestrecept voor een heerlijk toetje.

Osservatore Romano
’De pil milieuverontreinigend en oorzaak mannelijke onvruchtbaarheid’
Geplaatst door Theo Borgermans op zondag 4 januari 2009 om 00:05u

VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - De contraceptiepil "heeft verwoestende effecten op het leefmilieu en is gedeeltelijk verantwoordelijk voor de ’onvruchtbaarheid’ bij de man". Dat schrijft de Osservatore Romano, de krant van het Vaticaan, zaterdag.

De pil "heeft sinds jaren verwoestende effecten op het leefmilieu door tonnen hormonen in de natuur te doen belanden via de urine van de vrouwen die ze nemen’, beweert de auteur van het artikel, Pedro José Maria Simon Castelvi, voorzitter van de internationale federatie van de verenigingen van katholieke artsen.

"Wij beschikken over voldoende gegevens om te stellen dat een niet onbelangrijke oorzaak van de mannelijke onvruchtbaarheid - die zich uit door een constante daling van de spermatozoïden bij de man - in het westen de vervuiling van het leefmilieu is’, voegt hij eraaan toe, zonder echter meer uitleg te geven.


De stelling van dokter Castelvi heeft meteen reacties uitgelokt. Gianbenedetto Melis, vice-voorzitter van een vereniging voor de verdediging en het onderzoek over contraceptie, voert aan dat de hormonen in orale contraceptiva, eens gemetaboliseerd, geen karakteristieke effecten van vrouwelijke hormonen meer hebben. Flavio Franconi, de verantwoordelijke van de Italiaanse vereniging voor farmacologie, onderstreept dat de hormonen in de pil zoals de oestrogenen "overal aanwezig zijn.. in de plastiek, in de ontsmettingsmiddelen en in het vlees dat we eten". (tb)

Geen opmerkingen: