vrijdag, januari 16, 2009

Priester niet gestraft voor aanranden leerling
Geplaatst door Theo Borgermans op vrijdag 16 januari 2009 om 09:00u

WAREGEM (RKnieuws.net) - Een 37-jarige priester-leraar heeft opschorting van straf gekregen voor de aanranding van een 17-jarige leerling. De geestelijke mag wel geen les meer geven en moet zich laten begeleiden.
De feiten gebeurden in juni vorig jaar in een West-Vlaamse school. De priester gaf de feiten toe. Hij zat een maand in voorarrest. (tb)

Priester-leraar mag geen les meer geven
IEPER - Prieser-leraar T.F. van het Ieperse Sint-Vincentiuscollege krijgt opschorting van straf. Dat betekent dat hij schuldig werd bevonden, maar geen straf krijgt. De man werd vervolgd voor de aantasting van de eerbaarheid van een 17-jarige leerling van het college

Cosimo Cavallaro
Saint Anthony 2003
The Proposition

Op 2 juni vorig jaar nodigde de 37-jarige priester de leerling uit naar zijn kamer waar hij daarna zijn boekje te buiten ging. De priester zat twee maanden in voorhechtenis. Bij zijn ondervraging gaf hij de feiten toe zoals het slachtoffer ze vertelde. De man krijgt geen celstraf of boete, maar hij mag in de toekomst geen les meer geven of proost zijn bij een jeugdbeweging. Hij moet zich ook laten begeleiden. De uitspraak van de correctionele rechtbank gisteren over de 37-jarige priester-leraar T.F. wegens de aanranding van een 17-jarige leerling van het college, heeft uiteraard gevolgen voor zijn loopbaan.

De man was al preventief geschorst in het college. Directeur Kris Lazeure: 'Zodra de feiten bekend waren, werd hij geschorst in afwachting van de uitspraak van de rechter. Dat was een administratieve maatregel die altijd in dergelijke zaken wordt toegepast. Nu de rechtbank een beslissing heeft genomen - maar wij zijn er nog niet officieel op de hoogte van - zal dit overgaan in een definitieve schorsing. Dat zal wellicht eerstdaags gebeuren.' T.F. was ook proost van de Ieperse scouts. Ook daar is hij aan de deur gezet.

Dominique Dehaene, voorzitter van de vzw Scouting Ieper: 'Laat mij eerst zeggen dat wij nooit problemen hebben gehad met hem. Hij was zeer geliefd in scoutsmiddens en we hadden het volste vertrouwen in hem. Maar gezien de situatie en het feit dat hij de feiten bekend had, hebben we binnen ons bestuur overlegd en geoordeeld dat het beter zou zijn dat we de samenwerking stopzetten. We hebben dat in alle openheid in een brief aan hem gemeld. We zijn als vrienden uit elkaar gegaan.'

De scoutsleiding heeft ondertussen beslist om in de toekomst verder te werken zonder proost. Hij wordt dus niet vervangen. 'We zullen wel rond thema's in verband met zingeving blijven werken, maar daarvoor zullen we externen inschakelen', zegt groepsleider Roeland Vanbeselaere van de Ieperse scouts. (pli, odw)

In dezelfde - plaatselijke - krant (online) staat, in een blog met reactie mogelijkheden, hetzelfde bericht nogmaals met de toevoeging:
De zaak deed in juni heel wat stof opwaaien in Ieper. Nu de zaak voor de rechtbank is afgerond, kunnen de gemoederen hierover definitief bedaren. Of niet?


Had Law die zeker wist dat het probleem van het seksueel misbruik door de media kwam, toch niet óók gelijk?

Originele actie in Ierse kathedraal
Geplaatst door Theo Borgermans op vrijdag 16 januari 2009 om 11:00u
DUBLIN (RKnieuws.net) - In de kathedraal van Dublin loopt een origine actie voor kansarmen. Al voor het vierde jaar op rij worden er overbodige of ongewenste kerst- en nieuwjaarsgeschenken ingezameld die nadien aan
kansarmen worden
geschonken.
Vorig jaar werden maar liefst achttien vrachtwagens gevuld met geschenken. (tb)






Om kort te gaan, dames en heren, óók in Dublin hebben ze een ziener
Geen overbodige luxe dus, die oproep om de overtollige geurtjes en stukken zeep in te leveren voor kansarmen.

Zijn neus gesloten gesloten met de poten omdat het lijk zo stinkt
zonder oorlog, zonder vrede
zonder moraal, zonder moreel
met mijn afgevallen leden

Maar zou het een zonde zijn wanneer ik nu toch wel heel benieuwd ben wat ze met overtollige chocola hebben gedaan?

Bewaard voor de Heilige Week?



Cosimo Cavallaro 2007

Geen opmerkingen: