zaterdag, januari 24, 2009

VN HOLOCAUST MEMORIAL DAY 2009; Die rkk geexcommuniceerde FSXXP Williamson toch.

Is het niet prachtig.
Drukke discussies op het internet, wereldwijd meer duidelijkheid over die Lefebvristen en die Pius X-broederschap er de pest in.

Geweldige oecomenische samenwerking en weer een perfecte timing van het Vaticaan, wat een regie, wat een gebruik van de media én het internet.

HOLOCAUST MEMORIAL DAY 2009

De voorbereidingen voor de Holocaust Memorial 'Week' 2009 zijn in volle gang. De plannen zijn erop gericht een zo optimaal mogelijke invulling te kunnen geven aan de resolutie van de Verenigde Naties van november 2005. Ten eerste door op of rond 27 januari (Holocaust Memorial Day) ruime aandacht te schenken aan de Holocaust.

Deze datum is door de Verenigde Naties gekozen omdat op deze dag in 1945 de bevrijding van het Duitse Nazi vernietigingskamp Auschwitz plaats vond. Ten tweede door intensief aandacht te besteden aan andere genociden. De Holocaust Memorial 'Week' 2009 zal worden afgesloten met een nationale herdenking. Deze Auschwitz Herdenking wordt nu al meer dan 50 jaar georganiseerd door het Nederlands Auschwitz Comité en vindt zoals gebruikelijk plaats op de laatste zondag in januari (25 januari 2009) in het Wertheimpark te Amsterdam, nu echter onder de naam Holocaust Memorial Day / Nationale Auschwitz Herdenking.

Voor de bron én het programma zie hier

En dat de oproep om hieraan mee te doen niet alleen naar de moslims moet gaan
bewijst rorates-huispastoor.

Pastoor André Caldelas (RKP) Forum: Actuele zaken. Geplaatst op 23/1 '09 17:35u. Onderwerp: Mgr. Williamson uitspraken over de gaskamers
--------------------------------------------------------------------------------
Ik zelf denk dat er in de kampen inderdaad gaskamers bestonden en dat er joden in gedood werden. Maar hoewel ik er van overtuigd ben, sluit ik mijn ogen niet voor de argumenten van wetenschappers, die daar anders over denken. De Nazi´s zelf hebben vele bewijzen vernietigd, de massamoord op de joden gebeurde niet in het openbaar, Hitler en zijn misdadigers hebben dit min of meer geheim gehouden. Juiste getallen zijn daarom moeilijk te noemen. Er zijn wetenschappers die beweren dat 50 % van de joden niet direct vermoord werden, maar door de slechte behandeling (gebrek aan voeding en uitputting door hard werk) stierven. Ik zelf keur het intervieuw van Mgr. Williamson af, juist omdat hij als theoloog te weinig vakman is voor dit historisch onderzoek. Maar in de historische wetenschap zal men de feiten moeten kunnen bestuderen en historici dienen deze feiten dan te interpreteren. Dat mensen dan tot verschillende inzichten komen in meer dan natuurlijk. Extreme standpunten kunnen mensen inderdaad pijn doen, maar binnen de wetenschap horen ook extreme standpunten tot het algemene proces om wetenschappelijk inzicht te verwerven.


Toch een geruststellend idee dat ondanks al die debatten of Pius XII nu wel of niet heilig verklaard moet worden omdat hij een paar duizend joden zou hebben gered - Pius zal als goed vakman vast nog beter hebben geweten dan ik dat Augustinus himself dat probleem al voor hem had opgelost: bidden voor een martelaar is hem beledigen "Injuriam facit martyri qui orat pro eo" - er steeds meer degelijk lijkend onderzoek komt dat er ook zovele christenen waren die nog steeds wisten wat mensen waren en menswaardigheid, zelfs de moed hadden daarnaar te handelen.

Slachtoffers van de holocaust, mannen en vrouwen die NEE zeiden en deden.

En wat een prachtig idee dat zo'n niet-RK priestermannenbroederschapbisschop met zijn waanzin er dan in slaagt om die rorate-forum- én die vaakfoumgebruikers te verenigen op zo'n nationale herdenking.
Het zal me de reunie wel worden. Mogen ze elkaar daarna weer verketteren

Da's natuurlijk ook wat BXVI bedoelde met zijn boodschap op Wereld Communicatie dag:
Real friends are better than virtual pals.

Nu maar hopen dat de Agnes haar tijden even aanpast aan die geweldige timing.

Geen opmerkingen: