woensdag, december 15, 2010

maatschappelijke dienstplicht kindermisbruikers nieuwe taken Hulp en Recht; ze zijn (hopelijk) zo gek niet meer in Schiedam

LEEUWARDEN - Twee meisjes van veertien en vijftien jaar hebben in juni in Leeuwarden 'stage' gelopen bij de hoerenbuurt.

Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving hierover in de Leeuwarder Courant. Een 35-jarige man had seks met de meisjes.
''Om te kijken of ze geschikt waren voor het vak’’, aldus persofficier van justitie Petra Hoekstra. Tegen de man is een celstraf van vier jaar geëist.

Volgens Hoekstra hadden de meisjes bedacht om hun maatschappelijke stage op de Weaze, de hoerenbuurt van Leeuwarden, te doen.

Testvrijpartij

''Ze hadden het bedacht als grapje en besloten later om dat ook echt te doen.’’ Op de Weaze kwamen de meisjes in contact met de 35-jarige man. Hij bood ze aan om na de testvrijpartij voor hem te gaan werken. Hij zou ze dan aan werk helpen als zij de helft van hun inkomen zouden afstaan.

De zaak kwam aan het licht toen de eigenaar van ’t Hofje, een van de bordelen in Leeuwarden, bij de politie aangaf dat twee minderjarige meisjes een kamer bij hem wilden huren.

Werkruimte

Het bleken de twee meisjes te zijn, die na de eerste ontmoeting met de man een werkruimte zochten. Aan de politie biechtten de meisjes het hele verhaal op. De zogenaamde stage die de meisjes onder schooltijd deden, was niet door hun school goedgekeurd. ''De school was absoluut niet op de hoogte’’, zegt Hoekstra.

De man heeft volgens de persofficier later nog een paar keer met de meisjes afgesproken en seks gehad.

Mensenhandel

Hij wordt officieel verdacht van mensenhandel en seks met minderjarigen.
Het OM legt de man verder nog een ander geval van mensenhandel ten laste. Als het aan de openbare aanklager ligt, krijgen de meisjes allebei een schadevergoeding van 2250 euro. De rechtbank in Leeuwarden doet op 28 december uitspraak in de zaak.

© ANP

Geen opmerkingen: