donderdag, december 02, 2010

Wat zullen ze daar in Ierland gelukkig mee zijn! Bisschop De Korte voelde machteloosheid

De Telegraaf
wo 01 dec 2010, 18:30
GRONINGEN - Heel veel katholieke gelovigen hebben zich beschaamd gevoeld, boos en verdrietig over de verhalen die naar buiten zijn gekomen de afgelopen tijd.? Dat zei bisschop Gerard de Korte woensdag, terugkijkend op het jaar waarin het ene na het andere bericht over misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk werd gepubliceerd.

Ook De Korte zelf was af en toe flink geschokt. „Dat vorige week duidelijk werd dat een slachtoffer door maar liefst zeven verschillende priesters is misbruikt, dat is walgelijk. Dat is zo schaamtevol. Dan voel je machteloosheid, woede, verdriet: alle emoties door elkaar heen. Maar dat is natuurlijk maar een peulenschil bij datgene wat de slachtoffers hebben meegemaakt.”

De Korte omschrijft 2009 als een hectisch jaar. „En we zijn nog lang niet aan het einde”, zegt de bisschop. Hij is referent is namens de Nederlandse bisschoppenconferentie over het thema seksueel misbruik.
...
rest v h artikel


deel 2: 26, 01-2010



Waarop naast Hulp en Recht vrouwen in de rkkn en de voltallige Cie. Samson in koor uibarstte alvorens de kelk in de drie gezusters te heffen.

Geen opmerkingen: