donderdag, december 06, 2012

Jan Schafraad tijdelijk weer aan het werk Neemt en eet allen hiervan dit is mijn lichaam

Adventskrans met kerstballen. 
Kaarsenhouder van metaal voor 4 kaarsen, 
kunststof. Afm. 39x39x10,5 cm. 
Wordt geleverd zonder kaarsen.

Van seksueel misbruik beschuldige pastoor weer aan het werk

MAASTRICHT (RKnieuws.net) - De van seksueel misbruik beschuldigde Maastrichtse pastoor Jan Schafraad mag vanaf komende maandag zijn pastorale taken hervatten. Dat heeft woordvoerder Stan Hoen van het bisdom Roermond desgevraagd aan KN laten weten. Zijn schorsing is daarmee niet opgeheven maar opgeschort, benadrukt Hoen. Van definitieve opheffing kan pas sprake zijn als Schafraad ook in hoger beroep wordt vrijgesproken.
Vorige week werd bekend dat voor de tweede keer een klacht wegens seksueel misbruik door de klachtencommissie van het Meldpunt Seksueel Misbruik in de RK Kerk ongegrond is verklaard. Schafraad werd eerder als pastoor op non-actief gesteld omdat er drie aanklachten tegen hem waren ingediend. Daarvan zijn er nu twwe ongegrond verklaard. De derde klager trok zijn aanklacht in.

Hij zou eind jaren zestig, begin jaren zeventig jongens hebben misbruikt toen hij als muziekleraar en mentor verbonden was aan het Jongenspensionaat van de broeders franciscanen in Bleijerheide.

De klachtencommissie heeft de klacht ongegrond verklaard bij gebrek aan voldoende bewijs. Mogelijk is er sprake van persoonsverwisseling. De klager heeft gezegd in hoger beroep te gaan.

De pastoor heeft donderdag gesproken met bisschop Frans Wiertz. Hij mag zijn pastorale werkzaamheden hervatten op voorwaarde dat hij geen publiciteit meer zoekt. Dit uit compassie die de bisschop voelt met de slachtoffers van het seksueel misbruik in Bleijerheide, aldus de woordvoerder.


Geen opmerkingen: