donderdag, juli 26, 2012

Teeven reikt gratis VOG voor vrijwilligers uit op scoutingkamp

Schat, dan trek je toch je hempie uit op het veld?
Moeder, dat is sexuele intimidatie

Nieuwsbericht | 26-07-2012
Staatssecretaris Teeven heeft op 25 juli de gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor vrijwilligers uitgereikt bij zijn werk bezoek aan Scoutingcentrum Buitenzorg in Baarn.

VOG vergoed

Scouting drijft op vrijwilligers, net als sportverenigingen en hobbyclubs. Het ministerie van Veiligheid en Justitie stimuleert dat vrijwilligers organisaties, die met kinderen werken, de VOG gratis aanvragen. Met een VOG laten vrijwilligers aan hun vereniging zien dat zij niet zijn veroordeeld voor misdrijven die niet rijmen met hun vrijwilligerswerk; bijvoorbeeld zedendelicten of geweldsmisdrijven. Teeven wil het gebruik van de VOG stimuleren omdat dit eraan bijdraagt dat kinderen zich bij clubs en verenigingen veilig kunnen voelen en dat ouders hun kinderen onbezorgd naar kampen en sportclubs kunnen laten gaan.
VOG’s worden verstrekt door de dienst Justis. De  deelnemende organisaties  krijgen subsidie om aangevraagde VOG’s achteraf te vergoeden aan hun vrijwilligers. Nederland telt ruim vijf miljoen vrijwilligers. Er is daarom voor gekozen om de VOG eerst alleen te vergoeden voor een beperkt aantal organisaties waarin veel vrijwilligers actief zijn die met kinderen werken , omdat kinderen een kwetsbare doelgroep  zijn. Eind dit jaar wordt bekeken of de regeling wordt uitgebreid naar andere organisaties en vrijwilligers.

In Veilige  Handen

Volgens Teeven ligt de verantwoordelijkheid voor een veilige omgeving bij clubs en verenigingen zelf. Verenigingen horen volgens hem te weten wie er binnen hun organisatie contact hebben met jeugdleden, en of dit contact naar behoren verloopt. Om clubs te helpen daar zicht op te krijgen, is het plan ‘In Veilige Handen’ gestart. Dit project bereidt verenigingen erop voor om seksueel overschrijdend gedrag te herkennen, signaleren en aan te pakken, en om fout gedrag binnen de organisaties bespreekbaar te maken. Scouting, NOC*NSF en Steunpunt KinderVakanties komen in aanmerking voor de gratis VOG omdat zij al werken met het project In Veilige Handen. De gratis VOG past daar goed bij.

Het verhaal gaat
dat Germana zich rot schrok en zich honds beroerdt heeft gevoeld  bij de sollicitatie van haar opvolger.
De man verscheen in korte broek

Geen opmerkingen: