dinsdag, juli 13, 2010

Wie is die man?


Gatverdamme! !
Misschien is het wel een prachtig boek

Er was ooit die priester met die mij zo schokkende voorbede: opdat onze leiders betrouwbaar zijn, wij bidden U, verhoor ons.

En dat kind dat naast mijn moeder in dat lof zat en gelukkig was
en zwarte raafjes, loerend op de bergen
schuifelend met een grot
want iedere 9 dagen
gaat ze van hand tot hand
die Moeder van God.
Gatverdegatverdamme!!

14-7 toegevoegd:
Wie is die man ? was - voor de eerste keer in mijn leven - mijn vraag gistermiddag aan het aartsbisdom. Ik stelde ooit eenmaal eerder een vraag aan datzelfde aartsbisdom en bij het herinneren aan wat dat heeft opgeleverd wordt ik daar weer kots en kots misselijk van.
Een vriendelijke en correcte dame bevestigde dat het om dezelfde persoon zou gaan omdat de heer Chatilion Counet, inderdaad de schrijver van dat boekje zich inderdaad bezig houd met kerkelijk seksueel misbruik maar geen (aankomend) kerkelijk rechter bij het aartsbisdom (meer) zou zijn of bij het aartsbisdom zou werken; zij verwees mij door naar de Konferentie Nederlandse Religieusen waar hij werkzaam zou zijn.


De heer Chatilion Counet bleek hier inderdaad te werken en voor een kerkelijk hotemetoot verbazingwekkend toegankelijk te zijn - nog voor je het weet heb je hem aan de lijn- en op een paar terreinen net zo bevooroordeeld te zijn als ik dat ben, wat in mijn bepaald niet meer bescheiden mening over die kerk in Nederland zowel voor de man als voor mij pleit. Er is een beroerdere waardering mogelijk.
Het (seksueel) misbruik in de Kerk heeft inderdaad heel wat meer slachtoffers gemaakt dan slechts de direct betrokken slachtoffers en daders van ooit.
Wie die man is? Hier staat een CV'tje van een hotemetoot
Hier een gesprek met de schrijver van “Brieven van Bernadette”
Het was niet slim mijnerzijds niet mijn gebruikelijke betrouwbaar gebleken informatie bron eerst te gebruiken. Maar daar ben ik nog blij mee ook: er zijn zaken waar je van af blijft!
Van onvervreemdbare Mensenrechten.

Geen opmerkingen: