zaterdag, juli 03, 2010

Belgie Nieuwe nu deugdelijke, Commissie Adriaenssens?

Dat zou goed nieuws kunnen zijn
Na de uitspraken van Karlijn Demasure dat het wel eens om 5.000 mensen zou kunnen gaan, zou er toch inderdaad een politiek antwoord moeten komen.

En dan schijnt er ook nog gezocht te zijn in de Nationale Archieven, maar dat is een knap raar en nog niet elders geverifieerd bericht.

De grap van het geheel lijkt inmiddels wel te zijn, wat dat betreft petje af voor zowel onderzoeksrechter als Adriaenssens, dat er in een klap een hele nieuwe situatie is geforceerd.
Je mond niet open willen doen- of alleen in de veiligheid van zeer besloten kring bij Danneels of Adriaenssens club- ondanks al het ach en wee, en de idiotie ervan, feit is dat er toch maar mooi 2 van mensen over een eerdere grens heen zijn gestapt en zich open en bloot hebben gepresenteerd. En da's een winst om U tegen te zeggen.

Wat dat betreft vraag je je af of - net voor iedereen weer terugkruipt in de beschutting van de privacy - een volgende onverantwoordde stap van deze of gene niet in het belang van slachtoffers zou zijn. Maar dat hoor je natuurlijk alleen te bedenken vanachter de havermout die daarmee groot werd. Nu maar hopen dat Vangheluwe in zijn terugtrekabdij ook havermout krijgt, hij zou dergelijk benul nog wel eens nodig kunnen hebben.

Conclussie voor nu: het lezen van teveel - toch wel erg goed - werk van die Antjes Duitse Ronde Tafel leidt, na Ierland, tot perverse gedachten! Ernstiger nog: tot zeer perverse gedachten.
Heerlijk, wat daar lijkt te gebeuren!

Geplaatst door onze redactie op zaterdag 3 juli 2010 om 08:10u (Bron: Corelio)
BRUSSEL
(RKnieuws.net) - Peter Adriaenssens vraagt de oprichting van een nieuwe commissie seksueel misbruik in de Kerk, ditmaal onder parlementair toezicht.

Gisteren werd de kinderarts voor de tweede keer door de federale politie ondervraagd over de werking van de vorige commissie, die hij tot verleden week leidde en die intussen collectief ontslag heeft genomen. ’Ik ben opnieuw gehoord als getuige en niemand van de commissie wordt iets verweten’, zei Adriaenssens bij het verlaten van het politiegebouw. Maar hij beseft dat de nood aan een meldpunt voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk blijft bestaan. ’Eén contactpunt is onder meer nodig om geografisch verspreide feiten door dezelfde daders te centraliseren in één dossier’, zegt Adriaenssens.
’De vorige commissie was goed bezig en ik ben ervan overtuigd dat wij op het punt stonden resultaten te boeken. Mocht ik ooit vermoed hebben dat de Kerk onze adviezen zonder meer naast zich neer zou leggen, dan zou ik meteen zijn opgestapt. Dat gevoel had ik niet.’

Peter Adriaenssens vindt het nog altijd spijtig dat het gerecht met de recente spectaculaire huiszoekingen het elan van zijn commissie gebroken heeft. Maar hij lijkt wel gewonnen voor het eerder al in Wetstraatkringen geopperde idee van een nieuwe commissie die zou werken onder het toezicht van een politieke begeleidingscommissie, bestaande uit Kamerleden gespecialiseerd in justitie en welzijnszorg.

’De vorige commissie was zonder parlementair debat van start gegaan. De huiszoekingen hebben de nood aangetoond om ons werk op wettelijke structuren te staven. Door een stap opzij te zetten kunnen wij met een propere lei opnieuw van start gaan en een nieuwe discussie aangaan zonder de passies van de teleurstellingen uit het verleden.’

En met een uitgebreidere versie van wat er dan gezegd zou zijn wordt het helemaal interessant. Nog effe komt er een slachtofferfanclub van die onderzoeksrechter

Geen opmerkingen: