donderdag, juli 08, 2010

Snuffmovie voor meer dan 12 notabelen Caritas International opdat zij niet in archieven of praalgraven verdwijnen

herkomst foto: De Morgen

Miljoenen mensen in Niger hebben niets te eten.


jouw steun is van levensbelang
help mensen in Niger aan de hongersnood te ontsnappen.
Door extreme droogte zijn graanoogsten mislukt. De arme bevolking van Niger heeft daardoor bijna niets meer te eten. Veel kinderen zijn ernstig ondervoed. En het vee verzwakt met de dag. Daarvoor is dringend geld nodig. .

Wij zijn afhankelijk van uw steun

Caritas: Oostelijk Sahel-landen stevenen af op humanitaire catastrofe
Geplaatst door onze redactie op donderdag 1 juli 2010

BRUSSEL (RKnieuws.net) - Caritas International waarschuwt voor een hongersnood van nooit eerder geziene omvang in het oostelijk deel van de Sahel, het gebied tussen subtropisch Afrika en de Sahara-woestijn.

Minstens 10 miljoen mensen dreigen er in de nabije toekomst om te komen door gebrek aan eten. De situatie is ronduit rampzalig in Niger, waar ongeveer 8 miljoen inwoners (60% van de bevolking) honger lijden. Maar ook in grote delen van Tsjaad, Burkina Fasso en Mali is de toestand zorgwekkend."


De nood is zeer groot. Alléén al in Niger lijden 1,5 miljoen kinderen onder de 5 jaar aan ondervoeding. 380.000 (dat is 1 op 8!) van hen verkeren in levensgevaar. Als de internationale gemeenschap snel, dat wil zeggen de komende dagen en weken, voedsel en financiële steun levert kan een humanitaire tragedie alsnog worden afgewend. Als die hulp uitblijft zullen ontelbare mensen in de regio sterven van de honger", zegt Raymond Yoro, secretaris van Caritas-Niger (CADEV).

Overige informatie

Belgie Caritas International online doneren

Nederland OXFAM NOVIB online doneren

NOS 29 juni 2010, 07:15 grote hongersnood dreigt in Niger



On-line schenken: eenvoudig, snel en veilig...

Geen opmerkingen: