zondag, januari 15, 2012

Belgische beeldenstorm

Tot slot een uitnodiging
In onze Werkgroep hebben slachtoffers en overlevenden en sympathisanten een kunstwerk gesponsord dat slachtoffers graag als een Herkenning willen installeren op een zeer symbolische plaats in ons land.
We hebben met onze Werkgroep gezocht én gevonden.
Wij kunnen u dan ook met enige fierheid uitnodigen voor de Plechtige Installatie van het beeld “Esse est percipi” (zijn is waargenomen worden) in de meest symbolische plek bij uitstek in dit land, nl. in de Sint-Salvatorkathedraal (de zetel van de bisschop van Brugge). We doen dit op een symbolische dag, nl. paaszaterdag 7 april 2012 om 11 u.
Witte Donderdag: het Verraad
Goede Vrijdag: het Sterven
Paaszaterdag: de dag tussen Graf en Opstanding.
Het is nog steeds ‘het graf’ (de steen erop) voor vele slachtoffers nog geen dag van Opstanding of nieuw Leven.
Mocht de installatie van dat beeld een scharniermoment van verandering inluiden… met uitzicht op Opstanding?
We nodigen je graag uit.
Voor mensen die wel willen aanwezig zijn maar angst hebben om ‘gezien’ te worden als slachtoffer hoeven niets te vrezen want ook alle familie en sympathisanten zijn welkom. Bovendien zal de bisschop van Brugge, mgr. De Kesel zelf zijn gemeenschap uitnodigen. Hij zal persoonlijk het beeld in ontvangst nemen. Dus het publiek zal zeer verscheiden zijn.
Slachtoffers of overlevenden die bij het beeld dat onthuld wordt een tekst willen neerleggen kunnen die tekst zeker meebrengen. Daar is ruimte voor voorzien.
Mocht u mensen kennen die slachtoffer zijn geweest en reeds overleden zijn, dan mag u altijd ons die naam bezorgen, want ook alle overleden (ook ongeboren) slachtoffers willen we daar Herkenning schenken.
Wij hopen je daar te ontmoeten.
Na de installatie is er een receptie waarop u hartelijk wordt uitgenodigd. Inschrijven is niet nodig. U bent gewoon welkom!
Namens de stuurgroep,
Linda Opdebeeck, Norbert Bethune, Luc en Ilse Theuwis-Verwielen, Rik Devillé

Geen opmerkingen: